- Berichten
- 2.292
Ierse Worst Aardappel stoofschotel
Ingredi?nten:
Braadworsten (ik heb 3 runder en 4 varken gebruikt)
750 gr voorgekookte aardappelschijfjes
3 middelgrote uien in halve ringen
2 tenen knoflook geperst
9 plakken ontbijtspek in stukken van 2,5 cm
1,5 dl groentebouillon
1 tl Proven?aalse kruiden
Peper en zout
Olie om in te bakken
Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Bak het spek in een skillet even aan. Voeg de uien toe en bak ze tot ze wat zachter worden. Bak dan de knoflook nog even mee. Haal het mengsel uit de pan en leg het bovenop de aardappelschijfjes. Bak de buitenkant van de worsten bruin op de bbq, ze hoeven niet gaar te worden. Leg de rest van aardappelschijfjes op het spekmengsel en strooi er wat peper en eventueel zout over. Niet te veel zout want dat zit er al best veel in.
Giet de bouillon erbij en leg de worsten op het geheel en strooi de Proven?aalse kruiden erover. Dek de schaal af en bak in ongeveer 45 min gaar in de bbq of oven op 180 graden.
Wij aten het met gegrilde groente en vonden het heerlijk!
Hieronder de foto's!
Ingredi?nten:
Braadworsten (ik heb 3 runder en 4 varken gebruikt)
750 gr voorgekookte aardappelschijfjes
3 middelgrote uien in halve ringen
2 tenen knoflook geperst
9 plakken ontbijtspek in stukken van 2,5 cm
1,5 dl groentebouillon
1 tl Proven?aalse kruiden
Peper en zout
Olie om in te bakken
Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Bak het spek in een skillet even aan. Voeg de uien toe en bak ze tot ze wat zachter worden. Bak dan de knoflook nog even mee. Haal het mengsel uit de pan en leg het bovenop de aardappelschijfjes. Bak de buitenkant van de worsten bruin op de bbq, ze hoeven niet gaar te worden. Leg de rest van aardappelschijfjes op het spekmengsel en strooi er wat peper en eventueel zout over. Niet te veel zout want dat zit er al best veel in.
Giet de bouillon erbij en leg de worsten op het geheel en strooi de Proven?aalse kruiden erover. Dek de schaal af en bak in ongeveer 45 min gaar in de bbq of oven op 180 graden.
Wij aten het met gegrilde groente en vonden het heerlijk!
Hieronder de foto's!










