- Berichten
- 1.774
Enige tijd geleden kwam ik in een supermarkt waar ze Iberico ribs in het vriesvak hadden liggen. En ja als je me een beetje kent moeten we dat gewoon eens proberen.
Na het uitpakken kwam ik al gauw tot de conclusie dat er niet veel vlees opzat. De buik ribben zijn ook erg lang uitgesneden en het ?krabbetje? zit er ook aan.
Maar ook al zijn ze niet dik bevleesd we gaan ze natuurlijk wel gewoon testen. Eerst het vlies verwijderen. Vervolgens insmeren met een beetje mosterd en dan natuurlijk lekker in de rub zetten. We gebruikten de Spicy Chipotle BBQ rub. Persoonlijk vind ik dat een lekkere rub en zeker op ribbels.
De kamado indirect ingericht en opgestookt naar zo?n 110?C. Een lekkere chunk pruimenhout erbij voor de rook.
Na een uurtje inpakken in alu folie met wat boter en een mix van Jack en appelsap. Vervolgens nog een uurtje later de ribs lakken met de jus (van de ribs) en een scheutje bbq sauce.
Na 2 keer lakken en een half uurtje verder waren deze glimmende ribs het resultaat.
De smaak van de Iberico ribs was top, ondanks dat ze niet echt bevleesd waren. Tussen de botten zit natuurlijk zat vlees en dan proef je zeker De Iberico smaak, een beetje dat nootachtige.
De eindconclusie is dan ook dat het prima ribs voor een prima prijsje zijn, lekker van smaak, helaas niet zo bevleesd maar daardoor wel in 2? uur een bordje ribbels op tafel.
https://www.youtube.com/watch?v=lkuOyD0RJU8
Na het uitpakken kwam ik al gauw tot de conclusie dat er niet veel vlees opzat. De buik ribben zijn ook erg lang uitgesneden en het ?krabbetje? zit er ook aan.
Maar ook al zijn ze niet dik bevleesd we gaan ze natuurlijk wel gewoon testen. Eerst het vlies verwijderen. Vervolgens insmeren met een beetje mosterd en dan natuurlijk lekker in de rub zetten. We gebruikten de Spicy Chipotle BBQ rub. Persoonlijk vind ik dat een lekkere rub en zeker op ribbels.
De kamado indirect ingericht en opgestookt naar zo?n 110?C. Een lekkere chunk pruimenhout erbij voor de rook.
Na een uurtje inpakken in alu folie met wat boter en een mix van Jack en appelsap. Vervolgens nog een uurtje later de ribs lakken met de jus (van de ribs) en een scheutje bbq sauce.
Na 2 keer lakken en een half uurtje verder waren deze glimmende ribs het resultaat.
De smaak van de Iberico ribs was top, ondanks dat ze niet echt bevleesd waren. Tussen de botten zit natuurlijk zat vlees en dan proef je zeker De Iberico smaak, een beetje dat nootachtige.
De eindconclusie is dan ook dat het prima ribs voor een prima prijsje zijn, lekker van smaak, helaas niet zo bevleesd maar daardoor wel in 2? uur een bordje ribbels op tafel.
https://www.youtube.com/watch?v=lkuOyD0RJU8