- Berichten
- 83
Door allerlei onbelangrijke redenen vandaag voor het eerst in 2,5 weken de bbq pas weer kunnen aansteken. Vandaag op het menu: Iberico rack in een saus van madeira/ brandy en spitskool.
Eerst de bbq opgestookt naar 110 graden, ondertussen de rack in de rub gezet en rustig indirect naar 53 graden gebracht.
Ondertussen begonnen met de groente. Uitje gesnipperd, 3 teentjes knoflook gesneden,
kastanjechampignons in 4’en gedeeld en een zakje spitskool klaargelegd
. Het kleine eitje naar 180 graden gebracht, spelblokjes gebakken en ui, knoflook, champignons en vervolgens spitskool toegevoegd.
Het Ibericorack was inmiddels 54 graden en de bbq opgestookt naar 230 graden. Vervolgens het vlees afgefikt naar 64 graden.
Binnen nog een saus klaargemaakt van brandy, madeira, kalfsfond en tijm. Alles bij elkaar heerlijk.
En terwijl ik aan het bakken was het kacheltje aangestookt en een lekker biertje bij gedronken.
Foto’s van het eindresultaat zijn niet helemaal gelukt, maar smaakte prima.
Eerst de bbq opgestookt naar 110 graden, ondertussen de rack in de rub gezet en rustig indirect naar 53 graden gebracht.
Ondertussen begonnen met de groente. Uitje gesnipperd, 3 teentjes knoflook gesneden,
kastanjechampignons in 4’en gedeeld en een zakje spitskool klaargelegd

Het Ibericorack was inmiddels 54 graden en de bbq opgestookt naar 230 graden. Vervolgens het vlees afgefikt naar 64 graden.
Binnen nog een saus klaargemaakt van brandy, madeira, kalfsfond en tijm. Alles bij elkaar heerlijk.
En terwijl ik aan het bakken was het kacheltje aangestookt en een lekker biertje bij gedronken.
Foto’s van het eindresultaat zijn niet helemaal gelukt, maar smaakte prima.