- Berichten
- 771
Aangezien ik al een tijdje aangestoken ben door het BBQ virus heb ik van mijn broertje met mijn verjaardag een stuk Iberico gekregen, en wel de Presa.
Gisteren dan eindelijk uit de diepvries bevrijd en een nachtje in de koelkast laten acclimatiseren (ontdooien dus
).
Vanmorgen uit de verpakking gehaald:
Vervolgens in de rub gezet en ingepakt in vershoudfolie.
Eind van de middag de BBQ opgestookt tot een relatief lage temperatuur van 120*C.
Stuk vlees erop, en geduld tot de 60*C.
BBQ opgestookt tot grofweg 200*C en de buitenkant eens aangezet voor een lekkere krokante korst.
10 minuten geduldig laten rusten en vervolgens mooi in plakjes geserveerd.
Dat was smullen!
Persoonlijk vond ik de knapperige randjes het lekkerste, zou een volgende keer dus vlinderen en krokant grillen in plaats van een dik stuk low and slow en afgrillen.
Gisteren dan eindelijk uit de diepvries bevrijd en een nachtje in de koelkast laten acclimatiseren (ontdooien dus

Vanmorgen uit de verpakking gehaald:
Vervolgens in de rub gezet en ingepakt in vershoudfolie.
Eind van de middag de BBQ opgestookt tot een relatief lage temperatuur van 120*C.
Stuk vlees erop, en geduld tot de 60*C.
BBQ opgestookt tot grofweg 200*C en de buitenkant eens aangezet voor een lekkere krokante korst.
10 minuten geduldig laten rusten en vervolgens mooi in plakjes geserveerd.
Dat was smullen!
Persoonlijk vond ik de knapperige randjes het lekkerste, zou een volgende keer dus vlinderen en krokant grillen in plaats van een dik stuk low and slow en afgrillen.