BasBQ
Beef en Steak

Hot 'n Sweet Smokey Saaws

Quun

Sprokkelaar
 
Berichten
28
Met een aantal sessies met vrienden in het vooruitzicht, dacht ik toch maar weer eens een batch van m'n BBQ saus te gaan maken.
Aangezien er hier veel fanaten zitten, deel ik het recept dan ook maar; Iedereen blij!

Eet tijdens het maken lekker een avocado met olie/zout/peper.
Gewoon, omdat 't kan.

De ingredienten zijn gebaseerd op Nosko's Sweet & Smokey, maar dan iets anders :)
http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html

IMG-20160827-WA0001_zpsdfsxmihx.jpg


6 eetlepels donker bruine basterdsuiker
1/2 cup appel azijn
1/4 cup stroop
1/4 cup honing
1/4 cup Worcstershire sauce
5 eetlepels rokerige whisky, het liefst met een overdreven turf smaak
1 eetlepel chili poeder
3 eetlepels la chinata
2 theelepels vers gemalen zwarte peper
2 theelepels knoflook poeder
4 cups ketchup
2 eetlepels zeezout

Bereidingswijze zoals altijd:
Alles behalve de ketchup mengen in een pannetje en even koken.
Ketchup erbij en een klein half uurtje koken.

IMG-20160827-WA0002_zpsrxtah0me.jpg


Het resultaat is een heerlijk rokerige zoete BBQ saus met een pittige nasmaak.
Lekker voor bij je gerechten of als glaze voor je ribs, PP of hamburgers.

Gewoon in uitgekookte potjes bewaren, kan makkelijk in de koelkast een paar maanden.

IMG-20160827-WA0003_zpswz7rrtzy.jpg
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.291
Klinkt goed thanx voor het delen.
Welke soorten whiskey raadt je aan? (Of gebruik je zelf graag)
 

Ginko

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
139
Als je een echt zwaar geturfte whiskey zoekt dan zit je bij Peats Beast goed

petes-beast-700.png
 

Quun

Sprokkelaar
 
Berichten
28
Ginko +1

Welke ook goed rokerig smaken (en ook nog goed te drinken zijn):
Smokehead
Talisker Dark Storm
Laphroaig Triple Wood
Elements of Islay Peat
Wymess Peat Chimney
Big Peat
 

Grimlord

Pitmaster
 
 
 
Berichten
937
Iemand deze saus ooit al proberen maken met Octomore?
 

TronMega

Tondelzoeker
Berichten
3
snel ff geregistreerd om je te bedanken voor dit recept. Zie net pas dat dat deze post uit 2016 komt, dus geen idee of je hem nog leest.
recept is geslaagd. zocht nog een aflakker voor de ribs en deze sprak me wel aan.
Heb hiermee 10kg ribs mee afgelakt en ze waren lekker. wel een volle pan met saus. rest in lege fles tomatenketchup (860ml)
compenseert goed de zoete ribs met een pittige nasmaak.
Heb trouwens gewoon een goedkope whiskey gebruikt voor in de saus. (ben geen whiskeykenner). gelijk ook maar wiskey in de standaard spray gedaan voor afwisseling.

Nog bedankt!!
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.201
Het originele recept komt bij mij vandaan. Dus ik lees het zeker nog šŸ˜ Ja, met rum of whiskey en zelfs zonder drank is dit een lekker sausje šŸ˜‰
 
Bovenaan Onderaan