BasBQ
Beef en Steak

Home made kamado

Homemadekamado

Tondelzoeker
Berichten
17
Hallo bbq fanaten,

Ik heb mede door inspiratie van youtube mijn eigen kamado gemaakt. Van 2 terra cotta bloempotten. En het eindresultaat valt niet tegen al zeg ik het zelf... Onderdelen van een Harley (deksel beugel) vilt aliexpress... Temp meter aliexpress... Boormachine praxis.. Etc etc.. Inmiddels al menig gerecht op gemaakt... En temp blijft mooi constant. Vanavond komt er een verslag van mijn noskos (beetje van mezelf 321 spareribs..)

IMG_20210407_140124.jpg


IMG_20210409_191909.jpg


IMG_20210409_194432.jpg


IMG_20210412_144959.jpg


IMG_20210412_151400.jpg


IMG_20210419_194004.jpg
 
Laatst bewerkt:

Daannij

Kooltjesharker
 
Berichten
104
Hahaha, wat een super tof project zeg. Nog gaver dat het ook gewoon werkt. Heerlijk! Geniet van de mooie gerechten welke eraf gaan komen!
 

knubbe

Stoker
 
 
Berichten
385
Geweldig! Die putten erin is puur esthetisch?
 

Michel2

Kooltjesharker
Berichten
121
En geen potten gesneuveld tijdens het maken? Lijkt mij toch aardig breekbaar. Maar wel geweldig project (y).
 

Homemadekamado

Tondelzoeker
Berichten
17
verslag staat erop inmiddels... onder low and slow.... 3-2-1 spareribs op 2 bloempotten
 
Laatst bewerkt:

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.447
Terrracotta kamado's, wat een iedee. Ik heb zelf ook wel eens een terracotta bloempot schaal gebruikt als deflector maar na een tijdje kom die toch niet zo goed meer tegen de hitte, houd ons op de hoogte want het is natuurlijk een leuk project en een zeer betaalbare kamado. ;)



En ik had hem nog wel ingepakt om hem te beschermen.
P1010543.JPG
 

Homemadekamado

Tondelzoeker
Berichten
17
Terrracotta kamado's, wat een iedee. Ik heb zelf ook wel eens een terracotta bloempot schaal gebruikt als deflector maar na een tijdje kom die toch niet zo goed meer tegen de hitte, houd ons op de hoogte want het is natuurlijk een leuk project en een zeer betaalbare kamado. ;)



En ik had hem nog wel ingepakt om hem te beschermen.
low and slow.. moeten ze aankunnen. het wordt tenslotte gebakken op hoge temperaturen die terra cotta... echter hoge temp nog niet uitgeprobeerd... we gaan het zien. tot nu toe gaat het goed.. heb wel keramische vuurschaal (Alie) erin gedaan voor de kolen....
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.447
Dat zal best nog wel wat schelen denk ik. veel succes. ;)
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.625
Briljant. Dat is het.
 

Zwientie

Pitmaster
 
 
Berichten
562
Had het ook voorbij zien komen op YouTube. Dit heb je machtig mooi gemaakt.
 
Bovenaan Onderaan