Prachtig weer vandaag, tijd voor ribbels.
Eerst een rub gemaakt volgens recept van Amazing ribs.
Memphis Dust
3/4 cup goed aangedrukte donkere basterd suiker
3/4 cup witte suiker
1/2 cup paprika poeder
1/4 cup sel du mer (oorspronkelijk recept Moton's kosher zout, maar dat heb ik niet.
1/4 cup knoflook poeder
2 el gemalen zwarte peper
2 el gember poeder
2 el uienpoeder
2 tl rozemarijn (gemalen)
Voor de glaze heb ik de volgende ingredi?nten gebruikt:
3 1/2 kg ribbels
1 el arachide olie
4 el hoisin saus
2 el sojasaus
2 el zoete Chili saus
2 teentjes knoflook geperst
2 tl verse gember geraspt
90 gr honing
75 gr rietsuiker
1/2 tl vijfkruidenpoeder
4 el droge sherry
Zout
Glaze iets verwarmen zodat de suiker smelt en de smaken goed mixen.
Aardappelschaaltes:
200 gr voorgegaarde aardappel schijfjes
1/2 bakje Boursin cuisine
Spek
Geraspte belegen kaas
Paprikapoeder pittig
Zout
Aardappeltjes bestrooien met zout en paprika poeder.
Voorzichtig Boursin er door mengen
Bakjes bekleed met spek, was iets te zout, ik zal ze volgende keer alleen afdekken met spek.
Vullen met aardappel/Boursin mengsel
Kaas er op
Spek dicht vouwen
30 tot 45 min op de Q
Q op 120 tot 140 graden, de snake methode hier voor gebruikt. Wat snoeisel van onze druivenrank bij op het eerste deel van de snake gelegd om een lichte rooksmaak te bereiken.
Vanaf 4 1/2 uur elk half uur moppen met de glaze.
Het vast houden van de temp ging 5 uur goed, ineens begon hij drastisch te zakken terwijl er toch nog voldoende kolen waren. Ik heb toen wat extra kolen op de gloeiende kooltjes gelegd en gelukkig liep de temp weer op.
Ondertussen heb ik de aardappel schaaltjes van de Q gehaald en voor de zekerheid maar in de oven gezet om af te bakken.
De ribbels nog een uurtje op de Q. Op het laatst even direct voor het carameliseren.
Wat vond ik er van. Ze waren heel lekker. De lichte rooksmaak was precies goed. Absoluut niet overheersend, maar wel aanwezig. De glaze was een prima match. De aardappel schaaltjes zijn ook voor herhaling vatbaar.
Bedankt voor het kijken.
Eerst een rub gemaakt volgens recept van Amazing ribs.
Memphis Dust
3/4 cup goed aangedrukte donkere basterd suiker
3/4 cup witte suiker
1/2 cup paprika poeder
1/4 cup sel du mer (oorspronkelijk recept Moton's kosher zout, maar dat heb ik niet.
1/4 cup knoflook poeder
2 el gemalen zwarte peper
2 el gember poeder
2 el uienpoeder
2 tl rozemarijn (gemalen)

Voor de glaze heb ik de volgende ingredi?nten gebruikt:
3 1/2 kg ribbels
1 el arachide olie
4 el hoisin saus
2 el sojasaus
2 el zoete Chili saus
2 teentjes knoflook geperst
2 tl verse gember geraspt
90 gr honing
75 gr rietsuiker
1/2 tl vijfkruidenpoeder
4 el droge sherry
Zout
Glaze iets verwarmen zodat de suiker smelt en de smaken goed mixen.

Aardappelschaaltes:
200 gr voorgegaarde aardappel schijfjes
1/2 bakje Boursin cuisine
Spek
Geraspte belegen kaas
Paprikapoeder pittig
Zout
Aardappeltjes bestrooien met zout en paprika poeder.
Voorzichtig Boursin er door mengen
Bakjes bekleed met spek, was iets te zout, ik zal ze volgende keer alleen afdekken met spek.
Vullen met aardappel/Boursin mengsel
Kaas er op
Spek dicht vouwen
30 tot 45 min op de Q
Q op 120 tot 140 graden, de snake methode hier voor gebruikt. Wat snoeisel van onze druivenrank bij op het eerste deel van de snake gelegd om een lichte rooksmaak te bereiken.


Vanaf 4 1/2 uur elk half uur moppen met de glaze.
Het vast houden van de temp ging 5 uur goed, ineens begon hij drastisch te zakken terwijl er toch nog voldoende kolen waren. Ik heb toen wat extra kolen op de gloeiende kooltjes gelegd en gelukkig liep de temp weer op.



Ondertussen heb ik de aardappel schaaltjes van de Q gehaald en voor de zekerheid maar in de oven gezet om af te bakken.
De ribbels nog een uurtje op de Q. Op het laatst even direct voor het carameliseren.
Wat vond ik er van. Ze waren heel lekker. De lichte rooksmaak was precies goed. Absoluut niet overheersend, maar wel aanwezig. De glaze was een prima match. De aardappel schaaltjes zijn ook voor herhaling vatbaar.



Bedankt voor het kijken.