Beste mensen,
Ik heb sinds vorig jaar een Weber GBS premium...zo eentje met kolenring en hitteschild. Ik willen van het weekend een ribeye, picanha of zoiets maken.
Reverse sear a la picanha lijkt me mooi.. dus kerntemp bereikt.. dan affakkelen...maar zodra kern bereikt is is het klooien om goed heet te krijgen..
Zou onderstaand een oplossing kunnen zijn?:
Gewoon ecobrasas aan steken..hitteschild.er op... En zodra kerntemp bereikt, hitteschild weghalen en direct even affakkelen?
Of denk ik dan te makkelijk en kan ik beter firestartertje vullen en daar boven affakkelen?
Ik heb sinds vorig jaar een Weber GBS premium...zo eentje met kolenring en hitteschild. Ik willen van het weekend een ribeye, picanha of zoiets maken.
Reverse sear a la picanha lijkt me mooi.. dus kerntemp bereikt.. dan affakkelen...maar zodra kern bereikt is is het klooien om goed heet te krijgen..
Zou onderstaand een oplossing kunnen zijn?:
Gewoon ecobrasas aan steken..hitteschild.er op... En zodra kerntemp bereikt, hitteschild weghalen en direct even affakkelen?
Of denk ik dan te makkelijk en kan ik beter firestartertje vullen en daar boven affakkelen?