Afgelopen zaterdag kregen wij eters, dus tijd om de BBQ weer eens aan te steken. Zeker nu de buitenkeuken helemaal klaar is, is het steeds leuker om buiten te BBQ'en.
Dus op zoek gegaan naar een lekker stuk vlees. Bij de Makro hadden ze een Hertenbovenbil in de aanbieding, uit de diepvries, dus dat leek mij wel wat.
Besloten om daar een Reverse Sear mee te doen, vanwege de dikte van het vlees, maar ook omdat je hert zeker niet te ver moet laten gaan.
Het stuk laten ontdooien in de koelkast, op kamertemperatuur laten komen en toen wat peper en zout er over heen:
Het is een stuk van ~1,5KG en ongeveer 6cm dik.
De Bastard opgestookt tot ongeveer 110 graden en toen het stukje vlees er op gelegd.
Ook direct wat aardappels in folie er bij gelegd om te poffen.
Omdat ik mijn schuifjes niet helemaal goed had staan (rookie mistake), liep de temperatuur een beetje op, dus het ging wat harder dan de bedoeling was. Na een uur ongeveer was het vlees op 47 graden, dus toen even op de plank gelegd en wat folie er overheen.
Toen de Bastard opgestookt naar 250, met het halve gietijzeren rooster er in.
Toen nog even kort afgegrild, tot de temperatuur zo rond de 54 graden was en toen er afgehaald
Daarna tijd om te serveren en op te eten:
We hadden er wat gegrilde groenten bij (Ui, courgette, aubergine, pompoen) die ook van de Kamado kwamen (in zo'n alumiumbak), met wat truffelolie en peper en zout.
Het was weer een geslaagd experiment!
Dus op zoek gegaan naar een lekker stuk vlees. Bij de Makro hadden ze een Hertenbovenbil in de aanbieding, uit de diepvries, dus dat leek mij wel wat.
Besloten om daar een Reverse Sear mee te doen, vanwege de dikte van het vlees, maar ook omdat je hert zeker niet te ver moet laten gaan.
Het stuk laten ontdooien in de koelkast, op kamertemperatuur laten komen en toen wat peper en zout er over heen:
Het is een stuk van ~1,5KG en ongeveer 6cm dik.
De Bastard opgestookt tot ongeveer 110 graden en toen het stukje vlees er op gelegd.
Ook direct wat aardappels in folie er bij gelegd om te poffen.
Omdat ik mijn schuifjes niet helemaal goed had staan (rookie mistake), liep de temperatuur een beetje op, dus het ging wat harder dan de bedoeling was. Na een uur ongeveer was het vlees op 47 graden, dus toen even op de plank gelegd en wat folie er overheen.
Toen de Bastard opgestookt naar 250, met het halve gietijzeren rooster er in.
Toen nog even kort afgegrild, tot de temperatuur zo rond de 54 graden was en toen er afgehaald
Daarna tijd om te serveren en op te eten:
We hadden er wat gegrilde groenten bij (Ui, courgette, aubergine, pompoen) die ook van de Kamado kwamen (in zo'n alumiumbak), met wat truffelolie en peper en zout.
Het was weer een geslaagd experiment!