- Berichten
- 2.292
Vandaag een paar heerlijke broodjes gemaakt op mijn BGE.
De volgende ingredi?nten heb ik gebruikt voor 4 broodjes.
4 grote bockworsten
8 repen spek
4 Turkse punt bollen
200 gr gehakt
1 el blues hog kruiden
Ongeveer 300 ml runder bouillon.
2 rode uien
2 gele uien
2 augurken in stukjes
Curry
Als eerste heb ik het gehakt gekruid met de blues hog kruiden. De uien in grove halve ringen gesneden en in een pan met wat boter aangebakken. Na ongeveer 5 minuten bakken heb ik het gehakt er bij gedaan en rul meegebakken. Als het mengsel wat droog werd heb ik steeds een beetje bouillon erbij gedaan. Dit mengsel heeft, onder veel roeren, ongeveer een half uurtje staan pruttelen.
De worsten heb ik doorgesneden en omwikkeld met bacon en dit vastgezet met prikkers. Ei op redelijk hoog vuur gestookt en de worsten gaar gebakken op het rooster. De broodjes bovenop ingesneden en er wat brood uitgehaald zodat er een beetje bootjes ontstaan. De broodjes gevuld met de worst (eerst de prikkers eruit gehaald), daarna de augurk en daarbovenop het gehakt/ui mengsel. Beetje curry erover en smullen maar!
Hieronder het bewijs!
De volgende ingredi?nten heb ik gebruikt voor 4 broodjes.
4 grote bockworsten
8 repen spek
4 Turkse punt bollen
200 gr gehakt
1 el blues hog kruiden
Ongeveer 300 ml runder bouillon.
2 rode uien
2 gele uien
2 augurken in stukjes
Curry
Als eerste heb ik het gehakt gekruid met de blues hog kruiden. De uien in grove halve ringen gesneden en in een pan met wat boter aangebakken. Na ongeveer 5 minuten bakken heb ik het gehakt er bij gedaan en rul meegebakken. Als het mengsel wat droog werd heb ik steeds een beetje bouillon erbij gedaan. Dit mengsel heeft, onder veel roeren, ongeveer een half uurtje staan pruttelen.
De worsten heb ik doorgesneden en omwikkeld met bacon en dit vastgezet met prikkers. Ei op redelijk hoog vuur gestookt en de worsten gaar gebakken op het rooster. De broodjes bovenop ingesneden en er wat brood uitgehaald zodat er een beetje bootjes ontstaan. De broodjes gevuld met de worst (eerst de prikkers eruit gehaald), daarna de augurk en daarbovenop het gehakt/ui mengsel. Beetje curry erover en smullen maar!
Hieronder het bewijs!



