- Berichten
- 1.437
Vanavond tijd om nog eens een projectje te doen.
Ter voorbereiding van een verjaardagsfeestje begin juli waarbij er een 15-tal mensen gelijktijdig moeten kunnen eten vandaag voor de eerst keer gyros klaargemaakt aan het spit.
De basis was het recept van Mele Best
Gisteren al 2kg procureur in marinade gezet.
Jalapeno´s en uien in ringen gesneden, knoflook fijn gesneden, olijfolie, azijn, sap van en citroen en wat gedroogde tijm.
De procureur in fijne repen gesneden en onder de marinade gemengd.
Daarna 24u in de koelkast laten rusten.
Voor de kruising van het vlees, week ik af van het recept en gebruikte ik een kant en klare gyrosmix.
Deze mix liet ik ook nog enkele uren intrekken en dan werd het tijd om de lapjes vlees aan het spit te rijgen.
De ashouder van het Letzq spit is hiervoor zeer handig. Intussen had ik ook al de Q aangestoken en gemikt op 150⁰ indirect zoals aangegeven in het recept. Tijd om het spit te plaatsen.
Ieder half uur tijdens de bereiding smeerde ik nog wat van de rest van de marinade over het vlees.
Het eindresultaat na een kleine 2u aan het spit, het moment dat de Meater+ 72⁰ aangaf.
Met wat verse tzatziki werden het heerlijke broodjes.
Vrouw en kinderen maakten de opmerking dat ze het vlees te pittig vonden smaken. Dus voor het verjaardagsfeestje ga ik geen jalapeno´s gebruiken gezien het vrij diverse publiek.
Tijdens het schrijven van dit verslag nog aan het genieten van een lekker biertje. Als Bastard eigenaar, bierliefhebber met een voorkeur voor Barrel Aged bieren vond ik dit wel een leuke.
Ter voorbereiding van een verjaardagsfeestje begin juli waarbij er een 15-tal mensen gelijktijdig moeten kunnen eten vandaag voor de eerst keer gyros klaargemaakt aan het spit.
De basis was het recept van Mele Best
Gisteren al 2kg procureur in marinade gezet.
Jalapeno´s en uien in ringen gesneden, knoflook fijn gesneden, olijfolie, azijn, sap van en citroen en wat gedroogde tijm.
De procureur in fijne repen gesneden en onder de marinade gemengd.
Daarna 24u in de koelkast laten rusten.
Voor de kruising van het vlees, week ik af van het recept en gebruikte ik een kant en klare gyrosmix.
Deze mix liet ik ook nog enkele uren intrekken en dan werd het tijd om de lapjes vlees aan het spit te rijgen.
De ashouder van het Letzq spit is hiervoor zeer handig. Intussen had ik ook al de Q aangestoken en gemikt op 150⁰ indirect zoals aangegeven in het recept. Tijd om het spit te plaatsen.
Ieder half uur tijdens de bereiding smeerde ik nog wat van de rest van de marinade over het vlees.
Het eindresultaat na een kleine 2u aan het spit, het moment dat de Meater+ 72⁰ aangaf.
Met wat verse tzatziki werden het heerlijke broodjes.
Vrouw en kinderen maakten de opmerking dat ze het vlees te pittig vonden smaken. Dus voor het verjaardagsfeestje ga ik geen jalapeno´s gebruiken gezien het vrij diverse publiek.
Tijdens het schrijven van dit verslag nog aan het genieten van een lekker biertje. Als Bastard eigenaar, bierliefhebber met een voorkeur voor Barrel Aged bieren vond ik dit wel een leuke.