- Berichten
- 7.146
"David Chang, van de beroemde Momofuku pork buns raadt iedereen aan gewoon deze broodjes kant-en-klaar te kopen
in plaats van ze zelf te maken, maar voor wie eigenwijs is, hier het: recept http://www.gourmettraveller.com.au/recipes/recipe-search/chefs-recipes/2010/5/momofukus-steamed-buns/"
Aldus http://www.aziatische-ingredienten.nl/gua-bao-broodjes/
En dus besloten om ze zelf te maken...

Allereerst 2 dagen geleden een procureur ingesmeerd met red pork marinade en een halve pot LKK char siu saus en gevacumeerd.
Bij 130gr in kersenrook gegaard tot 69gr, laten rusten en aangesneden.



Ondertussen de broodjes...
Met z'n twee?n was het goed te doen
Na de eerste rijs:

Bolletjes maken voor de tweede rijs:

Platdrukken, uitrollen en vouwen om een ingevet eetstokje:

Na de derde rijs 10 minuten in de stoomoven gehad:

Broodjes met wat hoisin-saus, een stukje vlees, lente-ui, ingelegde komkommer en een drupje shiracha gegeten samen met Hilke's fried rice

Het resultaat viel niet eens tegen; niet zover gerezen en fluffy als de gekochte, maar de smaak was goed! Gaat zeker nog eens gemaakt worden met wat aanpassingen in de bereiding (minder uitrollen en stomen in een mandje ipv oven).
De rest van het vlees in blokjes gesneden en geportioneerd ingevroren voor toekomstige gebakken rijst
in plaats van ze zelf te maken, maar voor wie eigenwijs is, hier het: recept http://www.gourmettraveller.com.au/recipes/recipe-search/chefs-recipes/2010/5/momofukus-steamed-buns/"
Aldus http://www.aziatische-ingredienten.nl/gua-bao-broodjes/
En dus besloten om ze zelf te maken...


Allereerst 2 dagen geleden een procureur ingesmeerd met red pork marinade en een halve pot LKK char siu saus en gevacumeerd.
Bij 130gr in kersenrook gegaard tot 69gr, laten rusten en aangesneden.



Ondertussen de broodjes...
Met z'n twee?n was het goed te doen
Na de eerste rijs:

Bolletjes maken voor de tweede rijs:

Platdrukken, uitrollen en vouwen om een ingevet eetstokje:

Na de derde rijs 10 minuten in de stoomoven gehad:

Broodjes met wat hoisin-saus, een stukje vlees, lente-ui, ingelegde komkommer en een drupje shiracha gegeten samen met Hilke's fried rice

Het resultaat viel niet eens tegen; niet zover gerezen en fluffy als de gekochte, maar de smaak was goed! Gaat zeker nog eens gemaakt worden met wat aanpassingen in de bereiding (minder uitrollen en stomen in een mandje ipv oven).
De rest van het vlees in blokjes gesneden en geportioneerd ingevroren voor toekomstige gebakken rijst
