- Berichten
- 56
Bij Grutte Pier en eten denk ik gelijk aan een dik stuk rundvlees.
Speciaal voor deze strijder heb ik een chuckroast met een biersausje en een bonenschotel met spek gemaakt.
De chuckroast heb ik bij butchery.nl besteld.
Hier de link naar de fotowedstrijd. https://bbqgenootschap.nl/threads/fotowedstrijd-september-2025-grutte-pier.38554/
Vervolgens heb ik die gekruid met SPG en geinjecteerd met appelsap.
In vacuum getrokken voor een nachtje rusten in de koelkast
De volgende morgen de kamado opggestookt naar 120 a 130 graden en toen kon het vlees erop.
een paar blokjes beukenhout er op en gaan.
Ik ben daarna gelijk begonnen met het biersausje
Een kleine ui, een challot en wat teentjes knoflook fijn gesneden.
Dat geheel even aanfruiten en toen een paar eetlepels tomatenpuree er bij gedaan.
Even ontzuren en daarna 3 kwart van de ketchup erdoor gemengd.
Als laatste een flinke scheut Grutte Pier dubbel er bij.
En pruttelen maar.
Na 2,5 uur roken was dit het resultaat.
Hierna heb ik hem ingepakt. en door laten gaan tot gaar.
Voor de bonenschotel heb ik de volgende ingredienten gebruikt.
Ik was van plan om de dutchoven in de kamado te zetten maar er kwam regen dus maar naar binnen en op gas.
En dan nu is het moment aangebroken om het vlees wat inmiddels een dik uur heeft gerust aan te snijden
en de Krijgersmaal op te dienen.
Speciaal voor deze strijder heb ik een chuckroast met een biersausje en een bonenschotel met spek gemaakt.
De chuckroast heb ik bij butchery.nl besteld.
Hier de link naar de fotowedstrijd. https://bbqgenootschap.nl/threads/fotowedstrijd-september-2025-grutte-pier.38554/
Vervolgens heb ik die gekruid met SPG en geinjecteerd met appelsap.
In vacuum getrokken voor een nachtje rusten in de koelkast
De volgende morgen de kamado opggestookt naar 120 a 130 graden en toen kon het vlees erop.
een paar blokjes beukenhout er op en gaan.
Ik ben daarna gelijk begonnen met het biersausje
Een kleine ui, een challot en wat teentjes knoflook fijn gesneden.
Dat geheel even aanfruiten en toen een paar eetlepels tomatenpuree er bij gedaan.
Even ontzuren en daarna 3 kwart van de ketchup erdoor gemengd.
Als laatste een flinke scheut Grutte Pier dubbel er bij.
En pruttelen maar.
Na 2,5 uur roken was dit het resultaat.
Hierna heb ik hem ingepakt. en door laten gaan tot gaar.
Voor de bonenschotel heb ik de volgende ingredienten gebruikt.
Ik was van plan om de dutchoven in de kamado te zetten maar er kwam regen dus maar naar binnen en op gas.
En dan nu is het moment aangebroken om het vlees wat inmiddels een dik uur heeft gerust aan te snijden
en de Krijgersmaal op te dienen.
Laatst bewerkt: