- Berichten
- 5.624
Heerlijk bijgerecht voor 4 personen
2 aubergines in blokjes van 2 cm.
1/2 struik bleekselderij, stengels geschild
3 el. olijfolie
2 uien in halve ringen,
1 Blik (400gr.) gepelde tomaten (Heinz) tegenwoordig doen wij 2 blikken
4 el. groene olijven zonder pit
4 el. rode wijnazijn, ik gebruik appel of rijstazijn die zijn zachter van smaak.
1 el. Basterdsuiker
2,5 el. pinboompitten, geroorsterd (bij allergie kun je deze vervangen door bijvoorbeeld pistachenoten)
3 el. rozijnen
2 el. kappertjes
1 bakje (15 gr.) verse basilicum, alleen de blaadjes in repen
BBQ direct en indirect (indirect ongeveer 150-180gr.C)
1. Bestrooi de aubergine met wat zout en laat 5 min staan.
Dep droog met keukenpapier.
2. snijd de bleekselderij in plakjes
3. verhit de de olie in een skillet (of hapjespan) met passend deksel, een DO mag ook
4. Bak de aubergine goudgeel en neem uit de pan
5. bak in de overgebleven olie (eventueel iets erbij doen) de ui 3 minuten, neem uit de pan en herhaal dit met de bleekselderij
doe nu de Aubergine en ui bij de bleekselderij en warm weer even door,.
Voeg nu de bliktomaten (eventueel in blokjes snijden), olijven, azijn en suiker toe. breng aan de kook en stoof met een deksel schuin op de pan in 20 minuten gaar. Schep af en toe om. Breng op smaak met Zout en Peper.
Voeg de pijnboompitten, rozijnen, kappertjes toe. Schep van het vuur de reepjes basilicum blaadjes erdoor.
De Salade is lauw, warm en koud erg lekker.
Lekker bij gegrilde vis.
Laatst bewerkt: