Beef en Steak

grillen op kamado

  • Onderwerp starter Onderwerp starter demarc
  • Startdatum Startdatum
D

demarc

Gast
Hallo
heb volgende zaterdag een bbq thuis voor een 20 man
nu wil ik een gewone bbq doen op de kamado
bedoel dus kipspiesjes en koteletes en die toestanden
maar hoe moet ik dit doen op een kamado

groeten marc
 
Marc, dat gaat op een kamado net zoals op de 'gewone' barbecue.
 
+1 Gewoon gaan!!  Afhankelijk van de grootte van je Kamado kun je nog een verhoogd rooster gebruiken. Heb je gelijk een plek waar je vlees kan neerleggen dat niet zo snel hoeft te gaan. :)
 
Vlees op het rooster, en grillen maar.
Zoals hierboven vermeld, lijkt een verhoogd rooster me wel handig met 20 man.

Natuurlijk kan het ook zonder als je de tijd hebt, dat is ook heel gezellig!
 
maar moet de deksel ieder keer terug dicht
of laten jullie die open
 
Bij grillen hoeft de deksel niet dicht maar het kan wel.
Zeker bij grotere stukken vlees als steaks maar ook bij speklappen kan de deksel gewoon 1 a 2 minuten dicht. Dat voorkomt ook flare ups
 
Terug
Bovenaan Onderaan