BasBQ
Beef en Steak

Grainfed runder rib steak

 
 

BearPils

Kooltjesharker
Berichten
179
Vorig weekend onderstaand stukje vlees gehaald...
IMG_20201128_183046935.jpg

Kilotje Australisch grainfed runder rib steak.:p

Om het leuke nieuws dat we in België de feestdagen met zen twee gaan mogen vieren deze op de BBQ gelegd.
Zo'n stukje vlees heeft niet veel nodig, enkel wat peper & zout.
Als bijgerechtje zoete aardappel en maiskolven uit de kolen en een paprika-champignon-spiesje.
IMG_20201128_183445221.jpg


Eerst indirect laten garen (tot kern 42°C) en vervolgens kort dichtgeschroeid (tot kern 52°C, en dat ging hevig gezien al het vet!).
IMG_20201128_185651508.jpg
IMG_20201128_185827616.jpg


Eventjes laten rusten, de bijgerechtjes uit het vuur gehaald en vervolgens geserveerd.
IMG_20201128_190743969.jpg
IMG_20201128_190749244.jpg


IMG_20201128_191134069.jpg
 
Mooie maaltijd zo! Ziet er lekker uit.

En wat kerst betreft: Als je kerstmaal er ook zo uit ziet en je hebt er een lekker wijntje bij, dan is het met z’n tweeën ook super.
En je hebt geen discussies bij welke familieleden je op bezoek moet gaan en zo. 🤣
 
heerlijk bordje eten zeg
niks mis mee
 
Mooie garing, soms heeft met z’n tweeen barbecuen toch voordelen.
 
Mooie dikke steak. Ik mag graag de Belgische klassieker eten. Met frietjes en pepersaus.
Maar dit zou ik zeker niet af slaan. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Bij zo'n kwaliteitsstukken vind ik een saus dan weer wat te veel, dan heb ik het liever puur...
Maar als ik dan een sausje maak, dan saat verse Bearnaise met stip op nummer 1!
 
Terug
Bovenaan Onderaan