De Pasen aangegrepen om een lamsschouder te bereiden. Het recept voor de "Pulled Lamb Owensboro-stijl" is van Noskos met een lichte aanpassing (folie gebruikt).
1,3 kg Lamsschouder van de Marokkaanse buurtslager, inwrijven met zout en peper, black-dip marinade & saus gemaakt en BBQ op indirect 115 -120C afgesteld.
Na 2 uur werd het tijd voor de eerste glace en zo herhaalde zich dat nog een paar rondjes tot de kern temperatuur na 7 uur 80C was.
Toen het lam ingepakt in folie en in nog 1,5 uur tot 90C doorgegaard. 20 minuuutjes laten rusten en Pullen maar!
De rode chili flakes hebben m een mooie kleur gegeven en in combinatie met de saus gaven ze het gerecht een heerlijke pittige smaak. Een goede combinatie met het lamsvlees wat ik van zichzelf vrij snel een te sterke smaak vind hebben.
Hoewel het vlees mooi van het bot kwam en een mooi rook-kransje (eikenhout wijnvat) is te zien was het minder 'los' dan ik gehoopt had. Wel heel smakelijk en sappig, maar ook nog wat te kauwen zeg maar. Daarnaast kwam ik nog wel wat pezen en zenen tegen, die had ik toch misschien volgens de aanwijzingen vooraf moeten wegsnijden.
Gouden combi met het broodje en de augurk. Nog een beetje van de saus erover, de eerste bite.. en de hemel ging open
1,3 kg Lamsschouder van de Marokkaanse buurtslager, inwrijven met zout en peper, black-dip marinade & saus gemaakt en BBQ op indirect 115 -120C afgesteld.
Na 2 uur werd het tijd voor de eerste glace en zo herhaalde zich dat nog een paar rondjes tot de kern temperatuur na 7 uur 80C was.
Toen het lam ingepakt in folie en in nog 1,5 uur tot 90C doorgegaard. 20 minuuutjes laten rusten en Pullen maar!
De rode chili flakes hebben m een mooie kleur gegeven en in combinatie met de saus gaven ze het gerecht een heerlijke pittige smaak. Een goede combinatie met het lamsvlees wat ik van zichzelf vrij snel een te sterke smaak vind hebben.
Hoewel het vlees mooi van het bot kwam en een mooi rook-kransje (eikenhout wijnvat) is te zien was het minder 'los' dan ik gehoopt had. Wel heel smakelijk en sappig, maar ook nog wat te kauwen zeg maar. Daarnaast kwam ik nog wel wat pezen en zenen tegen, die had ik toch misschien volgens de aanwijzingen vooraf moeten wegsnijden.

Gouden combi met het broodje en de augurk. Nog een beetje van de saus erover, de eerste bite.. en de hemel ging open

Laatst bewerkt: