BasBQ
Beef en Steak

Gietijzer rooster, wat zijn de voordelen?

Mike van Heel

Sprokkelaar
Berichten
40
Hoi,

Ik heb geen gietijzer rooster op mijn BGE L. Wat is volgens jullie het voordeel van dit rooster t.o.v. het RVS. En misschien een gekke vraag maar kies je bewust om op de brede of smalle kant te werken? Ik kom op dit forum namelijk foto's tegen op beide kanten.
 
Mooiere grilstrepen. En je kunt kiezen welke kant je boven doet. Maar als je boven smal doet dan vang je onder meer hitte die zich concentreerd in de punt wat dus ook weer mooiere streepjes oplevert.
En gietijzer houdt de warmte goed vast dus ook je tweede streepje komt er nog goed op. Iets dat anders nog weleens misgaat omdat je rooster dan al een stukje afgekoeld is.
 
Gietijzer vind ik ook gewoon fijner om op te werken. Omdat er wat minder directe hitte op je product valt (door de dikkere spijlen) kan er veel minder verbrandingshitte bij komen. Daarnaast krijg je wel snel mooie strepen en dus smaak.
Bovendien houdt het de warmte lekker lang vast, zoals Dennis hierboven al zegt.
Zeker voor lange dagen achter het ei is het lekker 'steady' werken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan