- Berichten
- 549
Ik was op zoek naar een gietijzeren pan, die optimaal gebruik zou maken van het oppervlak van de wga.
Heb de "Bastard Sizzling plate" van 24x32cm aangeschaft. Ik wist dat het krap zou zijn, maar nu blijkt deze op zijn breedste punt ook nog eens 24,5cm te meten.
Als ik hem op het rooster van de wga leg, lijkt het nog ok. Maar helaas is het deksel ietsje smaller en past dat dus niet meer. Als ik wat doorduw, schuift het deksel erover. Maar dat is niet makkelijk (bij het openen blijft de sizzling plate vastzitten in het deksel) en niet goed voor de emaille laag.
Ik vermoed dat het geen probleem is om met een slijpschijf (lamellenschijf) het gietijzer wat smaller te maken. En daarna uiteraard te seasonen.
Of toch geen goed idee?
Heb de "Bastard Sizzling plate" van 24x32cm aangeschaft. Ik wist dat het krap zou zijn, maar nu blijkt deze op zijn breedste punt ook nog eens 24,5cm te meten.
Als ik hem op het rooster van de wga leg, lijkt het nog ok. Maar helaas is het deksel ietsje smaller en past dat dus niet meer. Als ik wat doorduw, schuift het deksel erover. Maar dat is niet makkelijk (bij het openen blijft de sizzling plate vastzitten in het deksel) en niet goed voor de emaille laag.
Ik vermoed dat het geen probleem is om met een slijpschijf (lamellenschijf) het gietijzer wat smaller te maken. En daarna uiteraard te seasonen.
Of toch geen goed idee?



