- Berichten
- 240
Na een aantal runs met aardappels als bijgerecht werd het tijd voor wat anders. Pasta dus. Boodschapjes doen en aan de bak.
Bavette van bijna een kilo en gevlinderd. Eerste keer dat ik dat deed en zoals ook met andere dingen, goed gereedschap scheelt de helft dus met een scherp mes was het zo gepiept. Vervolgens goed in de pesto, geroosterde pijnboompitten, zongedroogde tomaat, olijf en parmezaan. Al dat lekkers afgedekt onder wat plakken prosciutto en rollen maar!
Het opbinden ging al een stuk netter dan de vorige keer:
Het ei naar 110 graden gebracht, wat eikenblokjes erop en dat heeft een goed uur geleden tot een kern van 42:
Daarna opstoken naar >200 graden om af te grillen tot een kern van 56. Een beetje sneeuw kon de temperatuurstijging niet tegenhouden
:
Ondertussen de pasta gekookt en voorzien van wat pesto. Een mooie fles wijn erbij en zo zijn we weer lekker ‘uit eten’ geweest
:
Geleerd dat Qnoeien goed samengaat met pasta en dat gaan we dus vaker doen!
Bavette van bijna een kilo en gevlinderd. Eerste keer dat ik dat deed en zoals ook met andere dingen, goed gereedschap scheelt de helft dus met een scherp mes was het zo gepiept. Vervolgens goed in de pesto, geroosterde pijnboompitten, zongedroogde tomaat, olijf en parmezaan. Al dat lekkers afgedekt onder wat plakken prosciutto en rollen maar!


Het opbinden ging al een stuk netter dan de vorige keer:

Het ei naar 110 graden gebracht, wat eikenblokjes erop en dat heeft een goed uur geleden tot een kern van 42:

Daarna opstoken naar >200 graden om af te grillen tot een kern van 56. Een beetje sneeuw kon de temperatuurstijging niet tegenhouden


Ondertussen de pasta gekookt en voorzien van wat pesto. Een mooie fles wijn erbij en zo zijn we weer lekker ‘uit eten’ geweest



Geleerd dat Qnoeien goed samengaat met pasta en dat gaan we dus vaker doen!