BasBQ
Beef en Steak

Gevraagd: info bereidingstijd spareribs vs methode vs dikte

 
 

groundhog667

Stoker
Berichten
406
Hoi,

Van het weekend ga ik 'weer' spareribs maken. Wellicht de eerste keer voor bezoek!
Weer even ingelezen en de info die je krijgt is mega verschillend. Van 5 a 10 minuten direct tot 3-2-1=6 uur  :-/

Ik wil de methode testen die op de gezichtenboek pagina van Weber staat:
https://www.facebook.com/weberbarbecues.NL?fref=ts

Daar staat dan weer 2,5 tot 3,5 uur (ongeveer) voor 3*1,5 kilo. (er staat trouwens 6-8 personen maar is dat niet wat weinig?)
Het lijkt me dat de dikte van de ribs ook behoorlijk uitmaakt of mis ik nu wat?

Ik hoor het graag. Ook als deze vraag nergens op slaat en ik beter moet googlen! :D

 
Er zijn vele methodes om spareribs klaar te maken, van koken tot bakken en van direct tot indirect en alles wat er tussen in zit. Kies 1 methode en je neem de andere voor de volgende keer. Dit geldt ook voor de ingredi?nten. Wees niet bang dat het mislukt, laat dit een lesje voor je zijn voor de volgende keer  #-o en ervaar de verschillen in methodes.

De gaar tijden verschilt per methode, de dikte en het soort vlees. Je kunt de tijden van het recept als leidraad aanhouden (meestal klopt het wel), voor de rest ben je overgeleverd op je eigen gevoel en ervaring.

Ik geef je deze link mee, daar in staan verschillende testjes om te controleren wanneer de spare-ribs klaar is. http://www.amazingribs.com/tips_and_technique/are_they_ready.html

Succes.


 
Terug
Bovenaan Onderaan