BasBQ
Beef en Steak

Gestoom-rookte rode poon

Edwin84

Stoker
Berichten
332
Vandaag volgens het recept van Ralph de Kok eens een rode poon gestoomrookt.

Eerst met zout gepekeld. Daarna met wat houtsnippers in de aslade op de kamado waarbij ik de lekbak met water had gevuld om heerlijk te stomen.

Na 20 minuten mochten de visjes eraf voor een bord met een AVGtje.

dc150459e9128804f17d2f59b11475c9.jpg
963f172860fd86a419aac50748fa69c6.jpg
5c472570d598bf6b5234fdebe405817a.jpg
 
Voor herhaling vatbaar?
Vis is iets dat ik te weinig klaarmaak, vind vis nochtans lekker maar het komt er veel te weinig van.
 
Ja en nee. Het was zeker geslaagd. Het is wel een stevige vis maar met de subtiele rooksmaak wel lekker. Wel een vis met kleine graatjes en daar ben ik niet zo van.

Het was geslaagd maar eet zelf toch liever andere dingen van de BBQ. Maar zoals je zelf al zegt ook wij willen wat vaker vis eten en dan is dit een leuke en makkelijke snel te maken variatie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan