BasBQ
Beef en Steak

Geroosterde paprikasalade

 
 
 

Dominique

BBQ Junkie
Berichten
6.790
Dit heb ik een paar keer gemaakt, en wij vinden het erg lekker.

4 grote parika's ( rood heeft hier de voorkeur)
2 -3 eetlepels EVO
1 eetlepel balsamico ( beetje goeie zoetige)
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt.
1 eetlepel platte peterselie gehakt
Pezo. ( peper-zout)

Grill de paprika's tot zwart geblakerd, laat even afkoelen, en trek het vel eraf. Snijd in repen, en haal de zaadlijsten eruit. Leg de repen in een kom of op een bord, sprenkel de olijfolie, balsamico erover. Kappertjes erop en de peterselie.
Tot zover kun je de boel voorbereiden. Laat lekker staan, kunnen de smaken intrekken.
Vlak voor opdienen de pijnboompitjes erover, en pezo. Grof zout is lekker dan heb je af en toe zo'n kristalletje in je mond.


Dit recept komt uit  Planet BBQ, BLZ 68, van Steven Raichlen. Hij doet er ook nog krenten doorheen, maar die laat ik altijd weg. Te zoet naar mijn smaak.

Eet smakelijk!
 
lekker domi, ga ik ook proberen, wat is EVO?
 
Klinkt goed.

@Leo extra virgin olijfolie
 
Terug
Bovenaan Onderaan