BasBQ
Beef en Steak

Gerookte varkenshaas a la BBG maar net iets anders

 
 

wim

Stoker
Berichten
266
Vandaag maar eens iets gemaakt uit BBG's geweldige boek.

eerst de varkenshaas een uurtje of 6 gemarineerd in BBG's marinade
WF-2012-04-08IMG_0917.jpg

daarna  ca 1,5 uur op de WSM met kersenhout en een temp van ca. 100 C, bij een tkerntemp van 55 C ingesmeerd met een glaze van  :
125 gr kersen (diepvries)
1 EL  maple siroop
1 el  appelciderazijn
0.5 el worchestershiresaus
1,5 el bruine basterdsuiker
dit geheel even inkoken tot het wat dikker is

en nog ca 20 min laten liggen tot een kerntemp van 61 C
Zo komt het er dan uit

WF-2012-04-08IMG_0919.jpg


Ondertussen wat zoete aardappels gemengd met wat olijfolie en een tl paprika en ca. 1 uur in de oven op 200 C
WF-2012-04-08IMG_09211.jpg


Samen op een bordje met wat witlof uit de oven
WF-2012-04-08IMG_0924.jpg


en natuurlijk een toetje van Sabayon met likeur en vruchten, aardbeien of mango
WF-2012-04-08IMG_0925.jpg

WF-2012-04-08IMG_0926.jpg


Heerlijk gegeten vandaag

 
mooi recept Wim.

Zou het leuk vinden als je de varkenshaas nogmaals zou willen plaatsen in het receptendeel.
Zou je dan willen beginnen met een foto van het eindresultaat, daarna de omschrijving van het recept, inclusief de marinade.
Dit graag begeleid van foto's, zodat iedereen het recept zo na kan maken.

Dit willen we graag omdat het receptendeel dan overzichtelijk blijft en de recepten door iedereen zijn terug te vinden.

Er komt binnenkort een uitleg over hoe we de recepten graag willen zien in het receptengedeelte
 
dank je Wim
 
Ziet er heerlijk uit , en als beginner zie ik daar een mooi rook randje?
 
Heerlijk Wim, deze komt op de to-do-lijst
 
Ik krijg er spontaan trek van, heerlijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan