- Berichten
- 22
De Weber gisteravond in de brand gestoken voor wat een van mijn favorieten is op de barbecue: gerookte tomatensoep.
De tomaten gingen in een braadslede met wat goede olijfolie en peper en zout op het rooster en hebben daar ruim een uur gelegen. Daarna de boel in een soeppan en binnen afgemaakt met de bouillon, de kruiden en nog wat peper. Een stokbroodje erbij en smullen maar!
Hieronder de foto's:
Het recept voor de chocolate chip cookie had ik in de krant van wakker Nederland zien staan, ik had alleen geen miso in huis om het te maken.
De temperatuur van de Weber was inmiddels teruggelopen tot zo'n 180 graden en onder die temperatuur heeft de koek er 40 minuten op gelegen. Daarmee was de koek best knapperig. Een echte chocolate chip hoort nog een beetje plakkerig te zijn aan de binnenkant, dus ik denk dat 35 minuten ook voldoende is.
- 1 kilo tomaten (ik had een mix van zoete trostomaten en romatomaten)
- 2 uien
- 1 bol knoflook
- 1 groente bouillonblokje
- Italiaanse kruiden
- Zwarte peper
- 0,5 liter water
De tomaten gingen in een braadslede met wat goede olijfolie en peper en zout op het rooster en hebben daar ruim een uur gelegen. Daarna de boel in een soeppan en binnen afgemaakt met de bouillon, de kruiden en nog wat peper. Een stokbroodje erbij en smullen maar!
Hieronder de foto's:
Het recept voor de chocolate chip cookie had ik in de krant van wakker Nederland zien staan, ik had alleen geen miso in huis om het te maken.
- 70 gram boter
- 50 gram kristalsuiker
- 20 gram basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 80 gram pure en/of witte chocolade stukjes
- Vanille-ijs of karamelsaus (of beide!)
- Een skillet-pannetje of een ronde bakvorm van ca 20 cm
De temperatuur van de Weber was inmiddels teruggelopen tot zo'n 180 graden en onder die temperatuur heeft de koek er 40 minuten op gelegen. Daarmee was de koek best knapperig. Een echte chocolate chip hoort nog een beetje plakkerig te zijn aan de binnenkant, dus ik denk dat 35 minuten ook voldoende is.