BasBQ
Beef en Steak

Gerookte krokodil

 
 

TdeH

Vuurmaker
Berichten
77
Beste mede q-ers,

Vorige week een bezoek aan de hanos gebracht.
Daar hadden een mooi stuk krokodil liggen.
Naast hertenrollade, zeugwangen, ging deze dus ook mee.
Het advies was gewoon klaarmaken zoals kip.
Dus ik denk, om het lekker mals te houden, lijkt roken mij het lekkerst.
Het vlees wilde ik zo puur mogelijk houden zodat ik goed kon proeven waar het naar smaakte.
Dus niet meer dan wat zout en peper gedaan.
Samen met een blokje appelhout op 120c langzaam laten garen naar 72c kern temperatuur.
heel even laten rusten en toen gegeten.
De smaak, gaat richting kip/makreel. klinkt raak maar dat haal ik er even uit.
Structuur is die grotendeels van kip.
Volgende keer als ik het koop wordt het dunnen plakjes en afgrillen, lijkt me ook lekker.

20221230_193102.jpg


20221230_194357.jpg


20221230_201135.jpg


20221230_202229.jpg
 
Bijzonder, ziet er wel smakelijk uit.
 
Dat is een niet alledaags stukje vlees, ben er ook wel nieuwsgierig naar.

Mooi gedaan!
 
Apart stukje vlees! Ziet er goed uit.
Gaat het richting kipfilet of meer kippendij? Het lijkt nog sappig genoeg in ieder geval. Lekker!
 
Uitdagend!
Ben wel benieuwd of zo’n stukje als een portie niet snel te overheersend wordt. Maar zo te lezen, heb je genoten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan