- Berichten
- 45
Vandaag weer eens iets gerookt.
De kipfilet 1,5 uur gepekeld in koud water , zout , piment , Pul Biber (Turkse naam voor gedroogde en gehakte milde of hete pepers (chilipepers)) en grof gemalen peper.
Paprika gevuld met gebakken champignon , knoflook , lente ui, bieslook en couscous , afgedekt met geraspte oude kaas.
In aluminium folie gepofte aardappel (geen foto, niet gebeurd)
Ik heb de kipfilet ongeveer 2 uur gerookt met appelhout op 80 graden en daarna nog een uurtje op 120 graden tot een kerntemperatuur van 75 graden... het laatste uurtje heb ik de paprika en de aardappel erbij gelegd.
Helaas te weinig foto's maar dit geeft een goede indruk van het resultaat...
Het smaakte werkelijk voortreffelijk !


De kipfilet 1,5 uur gepekeld in koud water , zout , piment , Pul Biber (Turkse naam voor gedroogde en gehakte milde of hete pepers (chilipepers)) en grof gemalen peper.
Paprika gevuld met gebakken champignon , knoflook , lente ui, bieslook en couscous , afgedekt met geraspte oude kaas.
In aluminium folie gepofte aardappel (geen foto, niet gebeurd)
Ik heb de kipfilet ongeveer 2 uur gerookt met appelhout op 80 graden en daarna nog een uurtje op 120 graden tot een kerntemperatuur van 75 graden... het laatste uurtje heb ik de paprika en de aardappel erbij gelegd.
Helaas te weinig foto's maar dit geeft een goede indruk van het resultaat...
Het smaakte werkelijk voortreffelijk !

