- Berichten
- 20.961

Foto's Spiff.
Dit is ??n van de recepten van de zomer bbq cursus bij Reitse Spanninga 2010, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.
Ingredi?nten:
(voor 10 personen)
- 1/2 zijde verse zalm, Noors of Schots in blokjes van 2*2
- 10 coquilles St. Jaques
- 10 plakjes spek
- 2 uien in 4 delen
- 1 rode paprika in blokjes van 3*3
- 10 dikke sat? stokken
- Zout en peper uit de molen
- 1 plant verse basilicum
- 2 dl mayonaise
- Vetvrij bakpapier en invet spray
Salade:
- 250 gram geblancheerde haricot verts
- 250 gram witte rettich
- 250 gram geblancheerde wortel reepjes
- 250 gram olijven in ringen gesneden
Hete briketten uit de starter.
Blokken appel/kers als rookhout
Werkwijze:
Rol alle coquilles in het spek. Maak een spies van de ui, paprika, zalm en coquilles.
Maak banen van vetvrij papier en leg deze op het rooster. Vet de papiervellen en rooster in.
Leg de spies erop en wel zo dat de coquille op het rooster ligt en de zalm op het bakpapier. Zie foto bovenaan.
Basilicum mayonaise
Pluk een bosje verse basilicum, doe deze met 1/2 dl water in een hoge mengbeker en pureer de basilicum met een staafmixer. Voeg het groene vocht toe aan (eigen gemaakte) mayonaise,in een poffertjesfles 4 weken houdbaar in de koelkast.
Crostini's
Snijd voorgebakken stokbrood in dunne plakken. bestrijk de plakjes brood met olijfolie waar knoflookpulp door zit. Kort op de directe manier grillen.
Bestrooien met weinig zout en bewaren in een afgesloten trommel
Italiaanse salade
Meng alle ingrediënten van de salade en maak deze aan met de basis kruidendressing van Reitse.

Lekker Ite!!