Robster
Tondelzoeker
- Berichten
- 12
We hadden nog een stuk Eendenborst van bbq quality in de vriezer waar mn vrouw geen bedoeling mee had.
Dus ik vroeg of ik dat als lunch mocht maken en dat was goed, dus de Kamado kon weer aan!
Ik wilde de Eendenborst eerst 20 minuten roken met een temperatuur van net geen 90 graden, daarna garen met een temperatuur rond de 150 graden tot een kerntemperatuur van 45 graden en daarna af grillen op zo’n 200+ graden!
Dit is eigenlijk prima gelukt alleen aan het eind bij direct grillen vond ik het vuur wat te heftig.

Het vlees;
De Kamado weer aangestoken met een stukje rookhout erbij en vlak voor het vlees erop gaat gooi ik nog een handje snippers erbij;
De bbq stabiel op zo’n 85 graden en dus roken maar;
Hier ligt het vlees te roken en dan zie ik met mn suffe hoofd dat het twee verschillende stukken zijn
, dus uit elkaar gehaald en de tweede ook ingesneden en peper erop;
De bbq opvoeren naar de 150 graden om te gaan garen;
Het vlees met thermometer erin aan het garen (dome open voor foto)
Van het afgrillen heb ik geen foto’s aangezien dat een beetje chaotisch ging door een te groot vuur!
Het eind resultaat, stevige bbq smaak door het roken, mooi rosé en zacht makkelijk te kauwen vlees
;
Volgende keer verbeter punten;
- kleiner vuur
- iets verder door durven te garen


Dus ik vroeg of ik dat als lunch mocht maken en dat was goed, dus de Kamado kon weer aan!

Ik wilde de Eendenborst eerst 20 minuten roken met een temperatuur van net geen 90 graden, daarna garen met een temperatuur rond de 150 graden tot een kerntemperatuur van 45 graden en daarna af grillen op zo’n 200+ graden!
Dit is eigenlijk prima gelukt alleen aan het eind bij direct grillen vond ik het vuur wat te heftig.


Het vlees;
De Kamado weer aangestoken met een stukje rookhout erbij en vlak voor het vlees erop gaat gooi ik nog een handje snippers erbij;
De bbq stabiel op zo’n 85 graden en dus roken maar;
Hier ligt het vlees te roken en dan zie ik met mn suffe hoofd dat het twee verschillende stukken zijn

De bbq opvoeren naar de 150 graden om te gaan garen;
Het vlees met thermometer erin aan het garen (dome open voor foto)
Van het afgrillen heb ik geen foto’s aangezien dat een beetje chaotisch ging door een te groot vuur!

Het eind resultaat, stevige bbq smaak door het roken, mooi rosé en zacht makkelijk te kauwen vlees

Volgende keer verbeter punten;
- kleiner vuur
- iets verder door durven te garen

