- Berichten
- 46
Vanavond heerlijke gepekelde kip van Q gemaakt.
Voor de pekel:
3 liter koud water
180 gram zeezout
100 gram suiker
2 laurierbladen
2 citroenen
4 gekneusde tenen knoflook
5 peperkorrels
Bosje tijm en/of rozemarijn
Doe alles in een pan, breng aan de kook en laat het volledig koud worden. Voeg vervolgens de kip toe en laat hem lekker dompelen. 6 uur voor kip van ongeveer 1 kilo, 7 uur voor kip van 1,3.
Haal de kip uit de pekel, spoel af en dep droog met keukenpapier. Laat hem in de koelkast staan voor 1 uur om te drogen. Vul binnenkant met Citroen schijfjes en tijm en/of rozemarijn. Bestrijk buitenkant met olijfolie, peper en beetje zout.
Breng de Q, indirecte hitte naar 180 graden en gaar de kip naar 72 Celsius in dijbeen. Haal van de Q, zorg voor directe hitte en grill de velletje nog even krokant.
Laat 10 minuten onder alufolie staan en trancheer de kip in technische delen.