Beef en Steak

Gemarineerde kogelbiefstuk

 
 

dromer1967

Pitmaster
Berichten
537
Ge?nspireerd door een forum lid dat surf en turf maakte dat er heerlijk uitzag, heb ik me ook maar eens beziggehouden met een marinade voor een biefstuk.

Dus zelf een marinade verzonnen van dingen die me wel lekker leken om in een biefstuk marinade te stoppen  :D

De kogelbiefstuk in flinke blokjes gesneden (zodat ze niet te droog worden van binnen bij het bereiden) en een nachtje laten marineren.

2015-08-07%2019.28.47.jpg

Voor het bereiden de biefstuk op een stokje gezet (naast alle gekheid).

2015-08-07%2019.48.50.jpg

Hier waren ze alweer bijna klaar. Ongeveer twee minuutjes per kant zodat het van binnen nog lekker ros? is.

De Q was eigenlijk iets te koud, omdat ik net Jerk Chicken had gemaakt. En op de een of andere manier lukt het mij toch niet om de Q daarna weer op te stoken. Ook al zet ik de onderste schuif weer helemaal open, warmer dan 200 graden werd het niet meer. Daarna is de biefstuk niet helemaal mooi bruin gekleurd. Maar we doen het er maar mee.

2015-08-07%2019.51.08.jpg

En hier uiteindelijk op het bordje beland. Het ros? is heel aardig gelukt.

Ondanks dat het mijn eerste biefstukmarinade was, ga ik het zeker vaker maken in deze versie. Het smaakte prima. Zoet en iets pittig. Dat pittige mag nog meer, dus dan gaan we aanpassen in het recept en dan weer nieuwe poging.

Thanks for watching.


 
Lekker Peter! De volgende keer dus eerst deze beef-spiesjes en dan de jerk chicken.
Of tegelijk; kip indirect, koe direct  :)

O ja, en van tevoren bericht zodat ik er op tijd ben om te proeven... :P
 
Ziet er toch lekker uit hoor! Ben wel benieuwd naar je marinade!
En leuke borden heb je!!
 
Ceriel zei:
Lekker Peter! De volgende keer dus eerst deze beef-spiesjes en dan de jerk chicken.
Of tegelijk; kip indirect, koe direct  :)

Andersom zou inderdaad kunnen. Maar ik had eerst trek in de kip dus  dan kan dat ook niet echt.

Gelijktijdig, indirect en direct, kan ook, maar voor de kip heb je een lage temperatuur nodig, 180 graden. Is dan de temperatuur van het directe deel niet veel te laag voor biefstuk?
 
Lin zei:
Ziet er toch lekker uit hoor! Ben wel benieuwd naar je marinade!
En leuke borden heb je!!

Mooi dat je de borden nog steeds leuk vindt  ;)

Wat de marinade betreft gaat daar denk ik nog wel wat aan gesleuteld worden. Echter.. uw wens is mijn bevel:

50 ml (olijf)olie
2 eetlepel (rijst)azijn
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel worcestershire saus
2 eetlepels shao xing rijstwijn (of anders sherry)
1? theelepel zeezout (of naar smaak)
1 theelepel gemalen zwarte peper
2 theelepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels chipotle poeder
1 eetlepel gedroogde griekse kruiden (b.v. Euroma) vers mag natuurlijk ook, maar vind het altijd lastig om verse dingen op voorraad te hebben...
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel Louisiana habanero hot sauce (of verse spaanse/habanero peper naar keuze).
 
Terug
Bovenaan Onderaan