- Berichten
- 537
Ge?nspireerd door een forum lid dat surf en turf maakte dat er heerlijk uitzag, heb ik me ook maar eens beziggehouden met een marinade voor een biefstuk.
Dus zelf een marinade verzonnen van dingen die me wel lekker leken om in een biefstuk marinade te stoppen
De kogelbiefstuk in flinke blokjes gesneden (zodat ze niet te droog worden van binnen bij het bereiden) en een nachtje laten marineren.
Voor het bereiden de biefstuk op een stokje gezet (naast alle gekheid).
Hier waren ze alweer bijna klaar. Ongeveer twee minuutjes per kant zodat het van binnen nog lekker ros? is.
De Q was eigenlijk iets te koud, omdat ik net Jerk Chicken had gemaakt. En op de een of andere manier lukt het mij toch niet om de Q daarna weer op te stoken. Ook al zet ik de onderste schuif weer helemaal open, warmer dan 200 graden werd het niet meer. Daarna is de biefstuk niet helemaal mooi bruin gekleurd. Maar we doen het er maar mee.
En hier uiteindelijk op het bordje beland. Het ros? is heel aardig gelukt.
Ondanks dat het mijn eerste biefstukmarinade was, ga ik het zeker vaker maken in deze versie. Het smaakte prima. Zoet en iets pittig. Dat pittige mag nog meer, dus dan gaan we aanpassen in het recept en dan weer nieuwe poging.
Thanks for watching.
Dus zelf een marinade verzonnen van dingen die me wel lekker leken om in een biefstuk marinade te stoppen

De kogelbiefstuk in flinke blokjes gesneden (zodat ze niet te droog worden van binnen bij het bereiden) en een nachtje laten marineren.

Voor het bereiden de biefstuk op een stokje gezet (naast alle gekheid).

Hier waren ze alweer bijna klaar. Ongeveer twee minuutjes per kant zodat het van binnen nog lekker ros? is.
De Q was eigenlijk iets te koud, omdat ik net Jerk Chicken had gemaakt. En op de een of andere manier lukt het mij toch niet om de Q daarna weer op te stoken. Ook al zet ik de onderste schuif weer helemaal open, warmer dan 200 graden werd het niet meer. Daarna is de biefstuk niet helemaal mooi bruin gekleurd. Maar we doen het er maar mee.

En hier uiteindelijk op het bordje beland. Het ros? is heel aardig gelukt.
Ondanks dat het mijn eerste biefstukmarinade was, ga ik het zeker vaker maken in deze versie. Het smaakte prima. Zoet en iets pittig. Dat pittige mag nog meer, dus dan gaan we aanpassen in het recept en dan weer nieuwe poging.
Thanks for watching.