- Berichten
- 191
Afgelopen weekend voor de eerste keer BCC gemaakt. Mooi kippetje bij de poelier gehaald.
Zakje Verstegen kipkruiden traditioneel als basis gebruikt. Hierbij nog onderstaande kruiden extra toegevoegd.
- 1tl knoflookpoeder
- 1tl uienpoeder
- 1tl gerookt paprikapoeder
- 1tl zeezout
- 1/2 tl peper

De gekruide kip (binnen en buitenzijde) ingepakt en meer dan halve dag laten intrekken/marineren.

Nog een paar maiskolven gemaakt. Ingesmeerd met roomboter, flink wat honing en wat zeezout. Daarna ingepakt in aluminiumfolie.

Indirect op de BBQ, met twee volle handjes hickery rookhout. In het bierblik nog wat verse tijm en rozemarijn gedaan.


Na 1,5 uur was een temp van 76 graden bereikt.
En wat was deze kip lekker. Boven verwachting sappig en mals. Gaan we zeker nog een keer doen.
Zakje Verstegen kipkruiden traditioneel als basis gebruikt. Hierbij nog onderstaande kruiden extra toegevoegd.
- 1tl knoflookpoeder
- 1tl uienpoeder
- 1tl gerookt paprikapoeder
- 1tl zeezout
- 1/2 tl peper

De gekruide kip (binnen en buitenzijde) ingepakt en meer dan halve dag laten intrekken/marineren.

Nog een paar maiskolven gemaakt. Ingesmeerd met roomboter, flink wat honing en wat zeezout. Daarna ingepakt in aluminiumfolie.

Indirect op de BBQ, met twee volle handjes hickery rookhout. In het bierblik nog wat verse tijm en rozemarijn gedaan.


Na 1,5 uur was een temp van 76 graden bereikt.
En wat was deze kip lekker. Boven verwachting sappig en mals. Gaan we zeker nog een keer doen.