E
Elfje
Gast

Ingredi?nten:
1 geitenlam achterbout van 1,7 kg (sligro)
Rub:
1 eetl. grof zeezout
1 eetl. fijn zeezout
2 eetl. grof gemalen peper
1 eetl. gedroogde rozemarijn naaldjes
1 eetl. gedroogde salie
1 eetl. knoflookpoeder
1 eetl. uienpoeder
rasp van 1 limoen
schil van 1 geconfijte citroen, fijngehakt
Strijksel:
1 eetl. van het Rub-mengsel
de binnenkant van de geconfijte citroen
sap van de limoen
4 grote knoflooktenen, geperst
1 eetl. verse rozemarijn
olijfolie

24 uur in de rub gestaan

Strijksel ruikt HEMELS!!!
Na een goed uur in de Oklahoma smoker voor de eerste keer bestreken. We proberen de temperatuur tussen de 110 en 120 graden te houden. (wel lastig zeg! temp. stabiel hoog is makkelijker dan stabiel laag....)
Stomme geit ligt nu al 3 uur en een kwartier, Que van zn temp af... Kerntemperatuur nog niet eens in de buurt.... Low & Slow... Grrrr....

Na 4,5 uur vonden we het welletjes! Hij zag er prachtig uit, temp. 65 graden (ros? volgens Bartjens) en vooral: HONGER!!!
Conclusie: Heerlijk stuk vlees, hemelse rub, supertop.
Op ??n ding na, volgende x gaat 'ie echt minstens een uur langer. (tot een graad of 70), want tegen het bot aan was het vlees nog rauw en we vonden de gaarste stukken echt het lekkerst.