BasBQ
Beef en Steak

gebruik nieuwe platesetter.

Chris02

Sprokkelaar
Berichten
31
Vraagje,  hoe zit het met het aansteken van de BGE en de platesetter?  Vanaf moment aansteken gelijk erop doen zodat hij langzaam warm wordt of  pas als hij op temperatuur is erop doen?
 
Net ook al in de shoutbox gemeld:

@Chris02 eerst je bge lekker rustig aansteken en als je mooie gloed hebt rookhout erbij en dan je platesetter erin... anders krijg je dat rookhout er zo lastig weer bij!

Nuance, als je indirect gaat grillen (wat je doet met een platesetter) dan moet je niet eerst een screaming hot BBQ maken natuurlijk... dus als je een mooie gloei hebt en de dome wordt lekker warm (<100?C) dan rookhout erbij en platesetter erin.

Tip: een Ralphie is heel handig vind ik om snel en makkelijk je platesetter te plaatsen en weer te verwijderen.

Succes!
 
Ik had de platesetter al gelijk na het aansteken gelijk geplaatst.  Kreeg er inderdaad geen rookhout meer bij. Rookhouttip: stukjes gesprokkeld eikenhout in een weckpot stoppen en dat een half flesje rode wijn erbij,  een paar weken of langer laten intrekken,  heerlijk!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan