- Berichten
- 5.135
Vandaag eens zin om alles te grillen. Op het menu:
- Black Tiger Prawns. Garnalenspies
- Aspergepakketje
- Poon (dikkopvis)
- Asperges aan het spies
De garnalen met 8 op een dubbele spies gestoken. Met olijfolie ingesmeerd en gekruid met chilivlokken, knoflook en peper.
6 asperges 4 miniuten voorgekookt en tezamen met (te dun) gesneden ontbijtspek opgerold tot een pakketjes van 3 en vast gestoken.
Overige asperges om en om met ontbijtspek op spiezen gestoken. Ingesmeerd met olijfolie en tuinkruiden.
De ponen inwendig met tuinkruiden, knoflook, peper en zeezout gerubt. Het harde rugstuk op advies van de visboer weg gesneden.
De Q op een dome temperatuur tussen 180 en 200 C afgeregeld.
Een grilmatje geknipt voor de garnalen en de vis.
Als voorafje eerst de garnalen en de aspergepakketjes.
Daarna eerst 10' om en om de aspergespiezen direct gegrild en nog twee keer met olie ingesmeerd.
Daarna de spiezen indirect gelegd. De asperges worden zacht en glijden van de spiezen. Ff opletten.
Daarna de vissen met de dikke kop voor 8' op de buikzijde gegrild. Daarna op de rug gedraaid en nogmaals 6 minuten.
Eraf gehaald bij een kerntemperatuur van 58 C. Leve de thermapen.
De vissen gefileerd. Meer kop als filet, maar ja wel lekker. Wijntje en Trijntje erbij...

Asperges licht van smaak, stevige beet, m azar niet droog of houterig. Lekker zo.
Tja en dan nog ff de grote poets.
Met de poon is niets mis. Voor wat meer visvlees is een zeebaars of dorade meer aan te raden.
- Black Tiger Prawns. Garnalenspies
- Aspergepakketje
- Poon (dikkopvis)
- Asperges aan het spies
De garnalen met 8 op een dubbele spies gestoken. Met olijfolie ingesmeerd en gekruid met chilivlokken, knoflook en peper.
6 asperges 4 miniuten voorgekookt en tezamen met (te dun) gesneden ontbijtspek opgerold tot een pakketjes van 3 en vast gestoken.
Overige asperges om en om met ontbijtspek op spiezen gestoken. Ingesmeerd met olijfolie en tuinkruiden.
De ponen inwendig met tuinkruiden, knoflook, peper en zeezout gerubt. Het harde rugstuk op advies van de visboer weg gesneden.
De Q op een dome temperatuur tussen 180 en 200 C afgeregeld.
Een grilmatje geknipt voor de garnalen en de vis.
Als voorafje eerst de garnalen en de aspergepakketjes.
Daarna eerst 10' om en om de aspergespiezen direct gegrild en nog twee keer met olie ingesmeerd.
Daarna de spiezen indirect gelegd. De asperges worden zacht en glijden van de spiezen. Ff opletten.
Daarna de vissen met de dikke kop voor 8' op de buikzijde gegrild. Daarna op de rug gedraaid en nogmaals 6 minuten.
Eraf gehaald bij een kerntemperatuur van 58 C. Leve de thermapen.
De vissen gefileerd. Meer kop als filet, maar ja wel lekker. Wijntje en Trijntje erbij...


Asperges licht van smaak, stevige beet, m azar niet droog of houterig. Lekker zo.
Tja en dan nog ff de grote poets.
Met de poon is niets mis. Voor wat meer visvlees is een zeebaars of dorade meer aan te raden.
Laatst bewerkt: