- Berichten
- 196
Na een weekje vakantie en gezellige avonden met de WGA, nu weer thuis en terug in huis. Dus tijd om weer wat lekkers te maken met spullen die niet mee waren op vakantie.
Vandaag stond Flat Iron Steak op het programma. Gisteren 1,2 kilo sucade gehaald bij de slager, aan 1 stuk, en de zeen er thuis tussenuit gesneden. Een leuk klusje, en we bleven daarna dus over met 2 flat iron steaks. En dat geeft de mogelijkheid om wat uit te proberen. Eentje vanmorgen vroeg in de cola-ketjap marinade van @noskos en de tweede als steak met zout en peper na het grillen.
Voordat de gemarineerde de barbecue op ging, heb ik deze even voorzien van de Texas BBQ Rub van Pitmaster X. De andere heb ik helemaal naturel gehouden. De barbecue flink opgestookt en de steaks direct gegrild.
Degene met marinade was iets eerder klaar aan de buitenkant dan de naturel-versie. Dus die al vrij snel naar indirect gebracht. Na een aantal minuten ook de andere naar indirect gedaan en de gemarineerde eraf gehaald. Even onder een folie en laten rusten. En de geur maakte het wachten lastig. Man man wat een heerlijkheid
De gemarineerde
De naturel.
Deze heb ik na het snijden voorzien van de Kolenboertje pepermix en wat zeezout.
In dunne plakjes en samen vanaf het plankje opgepeuzeld. Beide waren fantastisch. En beide staan vanaf nu hoog op het favorieten-lijstje. Genieten!
Vandaag stond Flat Iron Steak op het programma. Gisteren 1,2 kilo sucade gehaald bij de slager, aan 1 stuk, en de zeen er thuis tussenuit gesneden. Een leuk klusje, en we bleven daarna dus over met 2 flat iron steaks. En dat geeft de mogelijkheid om wat uit te proberen. Eentje vanmorgen vroeg in de cola-ketjap marinade van @noskos en de tweede als steak met zout en peper na het grillen.
Voordat de gemarineerde de barbecue op ging, heb ik deze even voorzien van de Texas BBQ Rub van Pitmaster X. De andere heb ik helemaal naturel gehouden. De barbecue flink opgestookt en de steaks direct gegrild.
Degene met marinade was iets eerder klaar aan de buitenkant dan de naturel-versie. Dus die al vrij snel naar indirect gebracht. Na een aantal minuten ook de andere naar indirect gedaan en de gemarineerde eraf gehaald. Even onder een folie en laten rusten. En de geur maakte het wachten lastig. Man man wat een heerlijkheid

De gemarineerde
De naturel.
Deze heb ik na het snijden voorzien van de Kolenboertje pepermix en wat zeezout.
In dunne plakjes en samen vanaf het plankje opgepeuzeld. Beide waren fantastisch. En beide staan vanaf nu hoog op het favorieten-lijstje. Genieten!