- Berichten
- 286
als beginner heb ik mij gewaagd aan krabbetjes ( spare ribs )
De slager had wel spare ribs maar dat waren vleesloze ribbetjes van een dieetvarken en op de vraag of hij spare ribs wou snijden met wat meer vlees dat was niet mogelijk want dat doen we niet ( slagerij Molendijk in Spijkenisse, lekker klantvriendelijk en mij zie je er niet meer ) de beste optie die ik op dat moment zag waren krabbetjes waar wel behoorlijk veel vlees en vet op zat en 11 euro voor drie kilo is naar mijn mening niet duur om voor de eerste keer uit te proberen.
thuis eits van het vet weggesneden vervolgens insmeren met mosterd en kruidenmengsel ging mijn humeur toch weer omhoog en keek uit naar het resultaat.
eerst de snake methode opgezocht op you tube en aan de slag twee rijen breed en twee hoog kooltjes opgestapeld en stukjes eikenhout erop gelegd en 5 kooltjes aangestoken om te starten.
nu had ik na een uur een temp van 90 graden en na twee uur nog steeds uiteindelijk heb ik ze 5 uur laten liggen en de temp kwam uiteindelijk met moeite uit op 100 graden waarbij de onder en boven ventilatiegaatjes de gehele tijd volledig open zijn gebleven na 5 uurtjes heb ik de kolen die voor 1/3 was opgebrand op een hoop gegooid en de krabbetjes lekker in een sausje in het alu-folie gedaan en nog een uurtje op 120 graden gekregen door de ventilatiegaatjes bijna dicht te doen. als laatste heb ik de krabbetjes boven het vuurtje lekker korstje gegeven en moet zeggen dat wat de smaak betreft "het was heerlijk" alleen met een snake methode op 110 tot 120 graden is mij nooit gelukt, dus als er tips zijn hoe dit wel moet en wat ik verkeerd gedaan heb dan sta ik open voor alle suggesties
vriendelijke groeten
Pieter




De slager had wel spare ribs maar dat waren vleesloze ribbetjes van een dieetvarken en op de vraag of hij spare ribs wou snijden met wat meer vlees dat was niet mogelijk want dat doen we niet ( slagerij Molendijk in Spijkenisse, lekker klantvriendelijk en mij zie je er niet meer ) de beste optie die ik op dat moment zag waren krabbetjes waar wel behoorlijk veel vlees en vet op zat en 11 euro voor drie kilo is naar mijn mening niet duur om voor de eerste keer uit te proberen.
thuis eits van het vet weggesneden vervolgens insmeren met mosterd en kruidenmengsel ging mijn humeur toch weer omhoog en keek uit naar het resultaat.
eerst de snake methode opgezocht op you tube en aan de slag twee rijen breed en twee hoog kooltjes opgestapeld en stukjes eikenhout erop gelegd en 5 kooltjes aangestoken om te starten.
nu had ik na een uur een temp van 90 graden en na twee uur nog steeds uiteindelijk heb ik ze 5 uur laten liggen en de temp kwam uiteindelijk met moeite uit op 100 graden waarbij de onder en boven ventilatiegaatjes de gehele tijd volledig open zijn gebleven na 5 uurtjes heb ik de kolen die voor 1/3 was opgebrand op een hoop gegooid en de krabbetjes lekker in een sausje in het alu-folie gedaan en nog een uurtje op 120 graden gekregen door de ventilatiegaatjes bijna dicht te doen. als laatste heb ik de krabbetjes boven het vuurtje lekker korstje gegeven en moet zeggen dat wat de smaak betreft "het was heerlijk" alleen met een snake methode op 110 tot 120 graden is mij nooit gelukt, dus als er tips zijn hoe dit wel moet en wat ik verkeerd gedaan heb dan sta ik open voor alle suggesties
vriendelijke groeten
Pieter



