- Berichten
- 406
Hoi,
Het is alweer veel te lang geleden dat ik iets gepost heb...maar deze wilde ik jullie toch niet onthouden.
Mijn zoon was 4 maart jarig en toen moesten er natuurlijk spareribs gemaakt worden. Ik zou het doen maar hij moest het regelen...ps hij werd 9.
Dus meneertje een whatsapp berichtje gestuurd naar de rechterhand van onze lokale slager Henk Aarts (geen aandelen
) waar ik altijd terecht kan voor een mooi stuk vlees...sterker nog hij belt mij op als ie iets moois heeft :-O maar we dwalen af.
8 hele mooie, door de keurmeester zelf, uitgezochte ribbels en deze volgens het recept van Jord Althuizen - Festival Style Spareribs (pagina 143) gemaakt.
Nu ik er zo over nadenk verwacht ik dat ik de recepten er wel in mag zetten maar weet ik het niet zeker.
Laat maar horen als ik de recepten er in mag zetten.
Anyways:
Rub: Gele mosterd met daarop Piggy Mix BBQ kruiden
Spray: Smokey's Pig Spray
Saus: Smokey's Original BBQ saus
Het komt er eigenlijk op neer dat jullie je kruidenkastje openen...en zo ongeveer alles moeten gebruiken (overdrijven maakt de zaak duidelijk B-))
- Gerookt paprika poeder
- kristalsuiker
- mosterdpoeder
- tijm
- venkel
- kaneel
- worcestersaus
- cola
- molasse
- balsamicosiroop
- whiskey
- gekoeld flesje bier....oh nee die was voor tijdens het harde werken
De bereiding zou ongeveer 4 uur duren. Ik heb het weten te rekken tot zo'n 3 uur en toen waren ze toch echt wel klaar.
1,5 uur indirect op 110
1 uur in de folie
0,5 uur ingesmeerd.
en hier zijn de foto's:








en wat vonden we ervan?
Ik vond ze heerlijk. Mochten wel wat pittiger maar dat is persoonlijk. Niet iedereen houdt ervan als de vlammen uit je oren slaa :blush:
De jarige job vond ze ook heerlijk, maar zo zei meneer: ik vond de marinade van Henk toch lekker :-O :-O Eerlijkheid siert de mensch!
Het is alweer veel te lang geleden dat ik iets gepost heb...maar deze wilde ik jullie toch niet onthouden.
Mijn zoon was 4 maart jarig en toen moesten er natuurlijk spareribs gemaakt worden. Ik zou het doen maar hij moest het regelen...ps hij werd 9.
Dus meneertje een whatsapp berichtje gestuurd naar de rechterhand van onze lokale slager Henk Aarts (geen aandelen

8 hele mooie, door de keurmeester zelf, uitgezochte ribbels en deze volgens het recept van Jord Althuizen - Festival Style Spareribs (pagina 143) gemaakt.
Nu ik er zo over nadenk verwacht ik dat ik de recepten er wel in mag zetten maar weet ik het niet zeker.
Laat maar horen als ik de recepten er in mag zetten.
Anyways:
Rub: Gele mosterd met daarop Piggy Mix BBQ kruiden
Spray: Smokey's Pig Spray
Saus: Smokey's Original BBQ saus
Het komt er eigenlijk op neer dat jullie je kruidenkastje openen...en zo ongeveer alles moeten gebruiken (overdrijven maakt de zaak duidelijk B-))
- Gerookt paprika poeder
- kristalsuiker
- mosterdpoeder
- tijm
- venkel
- kaneel
- worcestersaus
- cola
- molasse
- balsamicosiroop
- whiskey
- gekoeld flesje bier....oh nee die was voor tijdens het harde werken

De bereiding zou ongeveer 4 uur duren. Ik heb het weten te rekken tot zo'n 3 uur en toen waren ze toch echt wel klaar.
1,5 uur indirect op 110
1 uur in de folie
0,5 uur ingesmeerd.
en hier zijn de foto's:








en wat vonden we ervan?
Ik vond ze heerlijk. Mochten wel wat pittiger maar dat is persoonlijk. Niet iedereen houdt ervan als de vlammen uit je oren slaa :blush:
De jarige job vond ze ook heerlijk, maar zo zei meneer: ik vond de marinade van Henk toch lekker :-O :-O Eerlijkheid siert de mensch!