Beef en Steak

F1 buikspek

 
 
 
 
 

Zzzjon

BBQ Junkie
Berichten
5.302
Vandaag kwamen er wat vrienden en familie f1 kijken bij mij thuis.

Samen met baconweekend genoeg inspiratie om buikspek te maken.
IMG_6750.jpeg


Joe aangemaakt op een 120/130 graden indirect met een blokje kersenhout erbij.

IMG_6754.jpeg


En een mooi stuk buikspek flink ingesmeerd met een mix van zout, peper, knoflookpoeder en wat goeie dingen van Ralph de kok.

Hierna op de bbq gelegd om rustig een paar uurtjes rook mee te pakken.

IMG_6756.jpeg

IMG_6757.jpeg


Na een paar uur zag het er al lekker uit en zag ik rond de 70 graden kern, dit was het moment om alles in te pakken.

IMG_6763.jpeg


Na nog een uur (ingepakt) zat ik tegen de 85/90 graden kern en was het tijd om hem in de koelbox te leggen.

Na wat spannende acties op de baan was de race voorbij en heb ik hem in stukken gesneden.
We hebben er erg van genoten op een broodje met wat saus.

IMG_6767.jpeg


IMG_6769.jpeg


IMG_6770.jpeg


IMG_6771.jpeg


We hebben allemaal erg lekker gegeten en een mooie middag gehad.
 
Niets mis met een lekker stukje spek.
Als ik zo de resultaten zie is het piggy overschot in dit land tamelijk aangepakt.
 
Lekker spekkie 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan