- Berichten
- 590
Tijdje weinig gedaan hier, ben bezig met een overkapping+buitenkeuken dus dat had even prioriteit. Topic daarover volgt nog. Maar de kerst staat voor de deur, dus even tijd maken voor weer wat gerook.
Vandaag begonnen aan de koudgerookte zalm. Methode gebaseerd op die van @Ewald , recept van mezelf.
- 1,5 kilo zalmzijde met vel
- 38 gram zout
- 20 gram bruine basterdsuiker
- 20 gram gewone suiker
- 1 theelepel dragon
- 1 theelepel dille topjes
- 1 eetlepel citroensap
- 10 ml zelfgemaakte gin (hier gedaan, was erg tof)
Ik durfde het nog niet aan om meer de drank te gebruiken, ik zag in het recept van Ewald 20ml op 25 gram zout dacht ik. Als ik het te weinig proef kan ik de volgende keer altijd nog ophogen.
Nu in de vacuüm in de koeling, dinsdagnacht de rook in. Is ie net op tijd klaar voor de kerst
Update volgt snel!
Update 1:
In totaal 48u gepekeld, wat aan de krappe kant maar anders kwam ik in de knoei met mn planning. Hoop dat het niet teveel invloed heeft op de smaak en de houdbaarheid. Alhoewel dat laatste niet zo belangrijk is, gaat deze feestdagen toch wel op haha.
Daarna mét afspoelen en zónder drogen gelijk 10u gerookt met beuken, toen was de CSG opgebrand.
Lekker knus op m'n niet zo grote eitje
En weer in de vacuüm.
Na 2 dagen acclimatiseren, gesneden en weer verpakt. En weer even geproefd. Echt heel lekker, de gin proef je goed terug. Blijft leuk om te doen en heerlijk om te eten.
Vandaag begonnen aan de koudgerookte zalm. Methode gebaseerd op die van @Ewald , recept van mezelf.
- 1,5 kilo zalmzijde met vel
- 38 gram zout
- 20 gram bruine basterdsuiker
- 20 gram gewone suiker
- 1 theelepel dragon
- 1 theelepel dille topjes
- 1 eetlepel citroensap
- 10 ml zelfgemaakte gin (hier gedaan, was erg tof)
Ik durfde het nog niet aan om meer de drank te gebruiken, ik zag in het recept van Ewald 20ml op 25 gram zout dacht ik. Als ik het te weinig proef kan ik de volgende keer altijd nog ophogen.
Nu in de vacuüm in de koeling, dinsdagnacht de rook in. Is ie net op tijd klaar voor de kerst

Update volgt snel!
Update 1:
In totaal 48u gepekeld, wat aan de krappe kant maar anders kwam ik in de knoei met mn planning. Hoop dat het niet teveel invloed heeft op de smaak en de houdbaarheid. Alhoewel dat laatste niet zo belangrijk is, gaat deze feestdagen toch wel op haha.
Daarna mét afspoelen en zónder drogen gelijk 10u gerookt met beuken, toen was de CSG opgebrand.
Lekker knus op m'n niet zo grote eitje
En weer in de vacuüm.
Na 2 dagen acclimatiseren, gesneden en weer verpakt. En weer even geproefd. Echt heel lekker, de gin proef je goed terug. Blijft leuk om te doen en heerlijk om te eten.
Laatst bewerkt: