B
Borrel88
Gast
Hallo dan,
mijn naam is Marcel.. Ben 26 jaar en woon samen met mijn vriendin, de weber en de barbeqook rookoven. En oja, er zwerven ook nog 2 katten en 2 konijnen rond, helaas mogen die niet in de rookoven.
Sinds een tweetal jaar echt begonnen met barbequen. Het eerste seizoen ging dit nog nergens over, alles mislukte, maar na veel gelezen te hebben, en uiteraard geprobeerd, is het dit seizoen helemaal top gegaan.
Bijna elke week is de que aangeweest om weer een lekker stukje vlees te bereiden. Alle op de Weber Bar-B-Kettle van 47cm
Na een tijdje trok ook het roken mij steeds meer, dus voor mijn verjaardag (3 maanden eerder gekregen) een rookton gevraagd. Daarna dus ook in het bezit van een Barbeqook XL Rookoven.
Niet het beste materiaal, maar na wat aanpassingen, houtje toutje werk, en goed blijven controleren, lukt het toch aardig.
Nu 3 keer de rookoven gebruikt, waar toch echt mijn voorkeur naar uit gaat. Het bereiden, controleren etc. is het leukste wat er is. Het uiteindelijk resultaat bevestigd je harde werk, of haalt het hard onderuit.
Het opeten, uiteraard heerlijk, maar het bereiden is nog veel leuker.
De eerste keer spareribs gemaakt, temperatuur te hoog geweest, dus eerder de ribs er vanaf gehaald. Toch waren ze heeeerlijk.
De tweede keer weer ribs gemaakt, toen was de temperatuur te koud, en uiteindelijk waren ze nog niet helemaal gegaard, helaas, het was een beetje laat om ze er nog langer op te laten liggen, dus toch maar opgekluifd.
De derde keer, voor mijn verjaardag ging ik het groter aanpakken. Afgelopen zaterdag pulled pork gemaakt. Half 9 sochtends gingen de 2x 2,5kg schouderstuk erop, en na zo'n 11 uur kwamen ze eraf. Alles ging perfect, temperatuur 11 uur lang precies goed. Kon niet beter, en wat een heerlijk gerecht.
Ik ga nog een thread posten met daarop mijn werkwijze, en voor diegene die ook een barbeqook hebben staan, een aantal foto's van mijn improvisatie om de boel lucht dicht(er) te maken.
Ik hoop op dit forum een boel nieuwe dingen te leren, maar dat gaat vast goed komen
mijn naam is Marcel.. Ben 26 jaar en woon samen met mijn vriendin, de weber en de barbeqook rookoven. En oja, er zwerven ook nog 2 katten en 2 konijnen rond, helaas mogen die niet in de rookoven.
Sinds een tweetal jaar echt begonnen met barbequen. Het eerste seizoen ging dit nog nergens over, alles mislukte, maar na veel gelezen te hebben, en uiteraard geprobeerd, is het dit seizoen helemaal top gegaan.
Bijna elke week is de que aangeweest om weer een lekker stukje vlees te bereiden. Alle op de Weber Bar-B-Kettle van 47cm
Na een tijdje trok ook het roken mij steeds meer, dus voor mijn verjaardag (3 maanden eerder gekregen) een rookton gevraagd. Daarna dus ook in het bezit van een Barbeqook XL Rookoven.
Niet het beste materiaal, maar na wat aanpassingen, houtje toutje werk, en goed blijven controleren, lukt het toch aardig.
Nu 3 keer de rookoven gebruikt, waar toch echt mijn voorkeur naar uit gaat. Het bereiden, controleren etc. is het leukste wat er is. Het uiteindelijk resultaat bevestigd je harde werk, of haalt het hard onderuit.
Het opeten, uiteraard heerlijk, maar het bereiden is nog veel leuker.
De eerste keer spareribs gemaakt, temperatuur te hoog geweest, dus eerder de ribs er vanaf gehaald. Toch waren ze heeeerlijk.
De tweede keer weer ribs gemaakt, toen was de temperatuur te koud, en uiteindelijk waren ze nog niet helemaal gegaard, helaas, het was een beetje laat om ze er nog langer op te laten liggen, dus toch maar opgekluifd.
De derde keer, voor mijn verjaardag ging ik het groter aanpakken. Afgelopen zaterdag pulled pork gemaakt. Half 9 sochtends gingen de 2x 2,5kg schouderstuk erop, en na zo'n 11 uur kwamen ze eraf. Alles ging perfect, temperatuur 11 uur lang precies goed. Kon niet beter, en wat een heerlijk gerecht.
Ik ga nog een thread posten met daarop mijn werkwijze, en voor diegene die ook een barbeqook hebben staan, een aantal foto's van mijn improvisatie om de boel lucht dicht(er) te maken.
Ik hoop op dit forum een boel nieuwe dingen te leren, maar dat gaat vast goed komen