- Berichten
- 170
Goedemorgen allen,
Gezien het feit dat ik al een tijdje aan het meelezen ben op dit forum dacht ik: Laat ik maar een account maken. Kan ik iets actiever meedoen en ik weet zeker dat jullie een beginner als ik graag op weg helpen.
Over mezelf:
Ik ben een 25 jarige jongeman en woonachtig in Nijmegen met mijn vriendin. Momenteel wonen we in een klein appartementje waar we sinds onze studententijd in wonen. Klein balkonnetje en barbecueën is tot op heden geen optie geweest. Inmiddels hebben we onze eerste woning gekocht waar we begin augustus de sleutel van krijgen. Een grote tuin in de stad bleek uiteraard buiten ons budget, maar we zijn ontzettend enthousiast en kunnen niet wachten tot we in mogen trekken. We hebben een klein tuintje van 4 breed bij 8 meter lang. Die ruimte voor een leuke bbq moet ik zeker kunnen maken
Ik heb eigenlijk geen ervaring met "echt" barbecueën. Behalve simpele supermarkt worstjes, burgertjes en speklapjes lekker dichtschroeien met een biertje erbij. Hoewel dit met een groep vrienden hartstikke leuk is lijkt het me erg leuk om dit toch anders aan te pakken. Waar deze interesse opeens vandaag komt, geen flauw idee! Het beeld van zelf ribbetjes klaarmaken, en allerlei andere gerechten (dank Noskos voor jouw YouTube account!) lijkt me ontzettend leuk. Het is ook wel eens leuk om je vrienden te verassen met je skills. Ik snap dat die met de tijd gaan komen natuurlijk
Maar goed: Ik heb momenteel geen barbecue en ben me flink aan het oriënteren. Een keramische bbq lijkt me heel gaaf en ik merk dat ik me gedachten moeilijk kan laten vallen. Keramiek it is dus! Ik heb besloten dat een "premium" model er nog niet in zit. Gezien mijn ervaring (0.0) lijkt een iets minder geprijsde variant prima.
Opties:
Grill Guru classic large
Masterbuilt Classic
Of wellicht een Auplex waar ik hier al het e.e.a. over heb gelezen.
Echter hebben de eerste 2 mijn voorkeur (qua gevoel), kwaliteit, garantie. Moet me natuurlijk nog wat verder verdiepen. Het valt me wel op dat de Guru en Masterbuilt overal uitverkocht zijn. Goed in de gaten houden dan maar.
Waar ik erg benieuwd naar ben: Wat zien jullie als dé Essentials voor een beginner om te starten (met een kamado). Wellicht aanvullen als ik dingen vergeet?
Kamado / bbq (duh)
Heat deflector (zit er soms bij, is dit hetzelfde als een "plate setter"?)
Thermometer (voor de kern, in de kamado of beide?)
Goede brandstof
Een starter? Is dit ook nodig bij een Kamado?
Rubs, sauzen etc. Ik denk dat ik begin met kant en klaar
Heb overigens wel een vraag over de sauzen: Ribs en andere gerechten worden veelal "afgelakt" met een bbq saus. Wat mij (en mijn vriendin) niet aanstaat aan verschillende bbq sauzen van de supermarkt is dat ze erg rokerig zijn. Smaken verschillen natuurlijk, maar zijn er ook iets zoetere (spicy mag ook zeker!) varianten? Ik weet niet zo goed of de term bbq saus (bijvoorbeeld Noskos) wordt gebruikt omdat het een saus is die gemaakt is voor o.a. de bbq (en dus ribs etc) of dat deze dan ook die rokerige smaak heeft.
Qua overige accessoires heb ik eigenlijk geen idee wat nu echt handig/nodig is. Verschillende "tangen" etc?
Wellicht hebben jullie al door dat ik een echte noob ben. Ik heb in ieder geval veel zin om dit avontuurtje aan te gaan!
Mocht je deze lap tekst gelezen hebben, dank daarvoor! Alle tips zijn welkom, ik laat me graag adviseren.
Groetjes,
René
Gezien het feit dat ik al een tijdje aan het meelezen ben op dit forum dacht ik: Laat ik maar een account maken. Kan ik iets actiever meedoen en ik weet zeker dat jullie een beginner als ik graag op weg helpen.
Over mezelf:
Ik ben een 25 jarige jongeman en woonachtig in Nijmegen met mijn vriendin. Momenteel wonen we in een klein appartementje waar we sinds onze studententijd in wonen. Klein balkonnetje en barbecueën is tot op heden geen optie geweest. Inmiddels hebben we onze eerste woning gekocht waar we begin augustus de sleutel van krijgen. Een grote tuin in de stad bleek uiteraard buiten ons budget, maar we zijn ontzettend enthousiast en kunnen niet wachten tot we in mogen trekken. We hebben een klein tuintje van 4 breed bij 8 meter lang. Die ruimte voor een leuke bbq moet ik zeker kunnen maken

Ik heb eigenlijk geen ervaring met "echt" barbecueën. Behalve simpele supermarkt worstjes, burgertjes en speklapjes lekker dichtschroeien met een biertje erbij. Hoewel dit met een groep vrienden hartstikke leuk is lijkt het me erg leuk om dit toch anders aan te pakken. Waar deze interesse opeens vandaag komt, geen flauw idee! Het beeld van zelf ribbetjes klaarmaken, en allerlei andere gerechten (dank Noskos voor jouw YouTube account!) lijkt me ontzettend leuk. Het is ook wel eens leuk om je vrienden te verassen met je skills. Ik snap dat die met de tijd gaan komen natuurlijk

Maar goed: Ik heb momenteel geen barbecue en ben me flink aan het oriënteren. Een keramische bbq lijkt me heel gaaf en ik merk dat ik me gedachten moeilijk kan laten vallen. Keramiek it is dus! Ik heb besloten dat een "premium" model er nog niet in zit. Gezien mijn ervaring (0.0) lijkt een iets minder geprijsde variant prima.
Opties:
Grill Guru classic large
Masterbuilt Classic
Of wellicht een Auplex waar ik hier al het e.e.a. over heb gelezen.
Echter hebben de eerste 2 mijn voorkeur (qua gevoel), kwaliteit, garantie. Moet me natuurlijk nog wat verder verdiepen. Het valt me wel op dat de Guru en Masterbuilt overal uitverkocht zijn. Goed in de gaten houden dan maar.
Waar ik erg benieuwd naar ben: Wat zien jullie als dé Essentials voor een beginner om te starten (met een kamado). Wellicht aanvullen als ik dingen vergeet?
Kamado / bbq (duh)
Heat deflector (zit er soms bij, is dit hetzelfde als een "plate setter"?)
Thermometer (voor de kern, in de kamado of beide?)
Goede brandstof
Een starter? Is dit ook nodig bij een Kamado?
Rubs, sauzen etc. Ik denk dat ik begin met kant en klaar
Heb overigens wel een vraag over de sauzen: Ribs en andere gerechten worden veelal "afgelakt" met een bbq saus. Wat mij (en mijn vriendin) niet aanstaat aan verschillende bbq sauzen van de supermarkt is dat ze erg rokerig zijn. Smaken verschillen natuurlijk, maar zijn er ook iets zoetere (spicy mag ook zeker!) varianten? Ik weet niet zo goed of de term bbq saus (bijvoorbeeld Noskos) wordt gebruikt omdat het een saus is die gemaakt is voor o.a. de bbq (en dus ribs etc) of dat deze dan ook die rokerige smaak heeft.
Qua overige accessoires heb ik eigenlijk geen idee wat nu echt handig/nodig is. Verschillende "tangen" etc?
Wellicht hebben jullie al door dat ik een echte noob ben. Ik heb in ieder geval veel zin om dit avontuurtje aan te gaan!
Mocht je deze lap tekst gelezen hebben, dank daarvoor! Alle tips zijn welkom, ik laat me graag adviseren.
Groetjes,
René