Zo het zonnetje wordt aangekondigd en we blijven uiteraard thuis, wat doen we dan? Uiteraard gaat de bbq aan!
Altijd weer keuzestress wat er dit keer gemaakt gaat worden!Mijn vriendin zit al tijdje te ?zeuren? om buikspek. Ik heb dit paar keer gemaakt met de sousvide en hoewel dat heerlijk is mis ik bij iets als buikspek toch wel een beetje die stevige rooksmaak!
Dus was het tijd voor een lekkere low & slow buikspek!
Hop naar de lokale slager om een lekker stuk spek! Omdat niet iedereen hier fan is van 5 spices opzoek naar een marinade zonder. Uiteindelijk een paar idee?n opgedaan en de volgende marinade gemaakt:
Sojasaus, Hoisin, Ketjap, Sambal, Suiker, Zout en Sherry!
Vrijdagavond gevacumeerd en de koelkast in!
Vandaag was het tijd om de kamado aan te slingeren, ik was er al bang voor maar hij bleek iets te groot (ik heb maar zo?n kleine AH Grill Guru).
4 uurtjes op 100 graden met beetje kersen en appel rookhout en geregeld lakken met een beetje ingekookte marinade waar wat appelstroop in is meegekookt. Gaf het volgende resultaat:
Nog even paar minuutjes op direct vuur en smikkelen maar!
Het was heerlijk! Al had er van mij nog wel stuk meer sambal door de marinade gemogen en ga ik kijken hoe ik nog iets meer marinade in het vlees kan krijgen.
Bij het laatste klusje begaf mijn vilt het helaas, gelukkig zat het echte werk er al op, maar snel nieuwe bestellen!
Overigens is er iemand die ook maar iets met die meter van de grill guru zelf doet? Hij zit vol condens hier en aan het einde met indirect grillen gaf hij nog 110 aan terwijl temp zeker richting 200 zat...
Al met al weer lekker daagje rommelen met vlees en vuur! Maar wordt toch wel tijd voor een groter eitje merk ik! Mooi de tijd om in deze quarantaine dagen de zoektocht eens wat meer voortgang te geven!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Altijd weer keuzestress wat er dit keer gemaakt gaat worden!Mijn vriendin zit al tijdje te ?zeuren? om buikspek. Ik heb dit paar keer gemaakt met de sousvide en hoewel dat heerlijk is mis ik bij iets als buikspek toch wel een beetje die stevige rooksmaak!
Dus was het tijd voor een lekkere low & slow buikspek!
Hop naar de lokale slager om een lekker stuk spek! Omdat niet iedereen hier fan is van 5 spices opzoek naar een marinade zonder. Uiteindelijk een paar idee?n opgedaan en de volgende marinade gemaakt:
Sojasaus, Hoisin, Ketjap, Sambal, Suiker, Zout en Sherry!

Vrijdagavond gevacumeerd en de koelkast in!
Vandaag was het tijd om de kamado aan te slingeren, ik was er al bang voor maar hij bleek iets te groot (ik heb maar zo?n kleine AH Grill Guru).

4 uurtjes op 100 graden met beetje kersen en appel rookhout en geregeld lakken met een beetje ingekookte marinade waar wat appelstroop in is meegekookt. Gaf het volgende resultaat:

Nog even paar minuutjes op direct vuur en smikkelen maar!

Het was heerlijk! Al had er van mij nog wel stuk meer sambal door de marinade gemogen en ga ik kijken hoe ik nog iets meer marinade in het vlees kan krijgen.
Bij het laatste klusje begaf mijn vilt het helaas, gelukkig zat het echte werk er al op, maar snel nieuwe bestellen!

Overigens is er iemand die ook maar iets met die meter van de grill guru zelf doet? Hij zit vol condens hier en aan het einde met indirect grillen gaf hij nog 110 aan terwijl temp zeker richting 200 zat...

Al met al weer lekker daagje rommelen met vlees en vuur! Maar wordt toch wel tijd voor een groter eitje merk ik! Mooi de tijd om in deze quarantaine dagen de zoektocht eens wat meer voortgang te geven!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk