Entrecote met ansjovis en venkelsalade
Dit is het recept voor de fotowedstrijd van januari ?Snel en simpel?
Klaar binnen 15 minuten. Zes ingredi?nten..
De venkelsalade met sinaasappel combineert heel goed bij het zoute en aardse vleesgerecht.
Nodig voor 2 personen:
2 entrecotes
blikje of potje ansjovisfilet (eventueel even in melk weken om de smaak iets milder te maken)
peper
olijfolie
venkel
sinaasappel
Tip: wil je het nog simpeler, koop een bakje wittekoolsalade. Doet het ook goed!?
Lekker met stokbrood of frieten.
BBQ: op het ei op 220 graden direct of op een open barbecue met het rooster op de lage stand.
Steek de barbecue aan
Bestrooi de entrecotes met zwarte peper, zout is niet nodig omdat de ansjovis al zout is
Snijd of schaaf de venkel
Schil met een scherpmesje de sinaasappel
Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap dat er uitloopt op
Maak een dressing van het sinaasappelsap met wat olijfolie en peper.
Grill de entrecotes 2 ? 3 minuten en draai ze om.
Leg de ansjovisfilets erop.
En grill ook deze kant naar behoefte.
Laat een paar minuten rusten
En klaar is het.
Het toetje was niet ?Snel en Simpel? en er is geen BBQ aan te pas gekomen.
Maar het zag er wel mooi uit.
Dit is het recept voor de fotowedstrijd van januari ?Snel en simpel?
Klaar binnen 15 minuten. Zes ingredi?nten..
De venkelsalade met sinaasappel combineert heel goed bij het zoute en aardse vleesgerecht.
Nodig voor 2 personen:
2 entrecotes
blikje of potje ansjovisfilet (eventueel even in melk weken om de smaak iets milder te maken)
peper
olijfolie
venkel
sinaasappel
Tip: wil je het nog simpeler, koop een bakje wittekoolsalade. Doet het ook goed!?
Lekker met stokbrood of frieten.

BBQ: op het ei op 220 graden direct of op een open barbecue met het rooster op de lage stand.
Steek de barbecue aan
Bestrooi de entrecotes met zwarte peper, zout is niet nodig omdat de ansjovis al zout is
Snijd of schaaf de venkel
Schil met een scherpmesje de sinaasappel

Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap dat er uitloopt op

Maak een dressing van het sinaasappelsap met wat olijfolie en peper.

Grill de entrecotes 2 ? 3 minuten en draai ze om.
Leg de ansjovisfilets erop.

En grill ook deze kant naar behoefte.
Laat een paar minuten rusten
En klaar is het.

Het toetje was niet ?Snel en Simpel? en er is geen BBQ aan te pas gekomen.
Maar het zag er wel mooi uit.
