- Berichten
- 66
Hallo iedereen,
Ik ben Alies, woon in Frankrijk ( sinds meer dan 20 jaar) en ben niet alleen gek op barbecue en koken op hout maar eigenlijk op alles wat eetbaar en kookbaar is ;-)
Heb zelf een Morso Forno thuis staan die vaak wordt gezien als pizza oven maar waar je veel meer mee kunt dan alleen pizzas klaarmaken, ik vindt het eigenlijk een complete buitenkeuken. Zou heeeeeeel graag een Braai aanschaffen maar dat zal nog ff moeten wachten tot ik de loterij win...daarnaast heb ik nog een gewone barbecue ( zo'n bol op drie pootjes ) voor de traditionele worstjes en karbonaatjes, maar moet eerlijk zeggen dat ie eigenlijk in de schuur blijft staan sinds de Morso Forno in mijn leven is gekomen
, paar fotootjes van wat bescheiden resultaatjes hieronder, zoals te zien is moet ik nog veel leren !
Oh ja, en een rookoven ook, maar ik weet niet of dat mensen hier interesseert, windt het zelf wel leuk om van alles te roken in iedre geval; kaas, noten, groente en zelfs boter....ben gek op de rooksmaak, en trouwens kun je in de Forno ook prima roken als je er de smokeeper opzet...
Hoe dan ook, ik hoop hier inspiratie op te doen en nieuwe lekkere dingen die ik kan gaan uitproberen te ontdekken !
Ik ben Alies, woon in Frankrijk ( sinds meer dan 20 jaar) en ben niet alleen gek op barbecue en koken op hout maar eigenlijk op alles wat eetbaar en kookbaar is ;-)
Heb zelf een Morso Forno thuis staan die vaak wordt gezien als pizza oven maar waar je veel meer mee kunt dan alleen pizzas klaarmaken, ik vindt het eigenlijk een complete buitenkeuken. Zou heeeeeeel graag een Braai aanschaffen maar dat zal nog ff moeten wachten tot ik de loterij win...daarnaast heb ik nog een gewone barbecue ( zo'n bol op drie pootjes ) voor de traditionele worstjes en karbonaatjes, maar moet eerlijk zeggen dat ie eigenlijk in de schuur blijft staan sinds de Morso Forno in mijn leven is gekomen


Oh ja, en een rookoven ook, maar ik weet niet of dat mensen hier interesseert, windt het zelf wel leuk om van alles te roken in iedre geval; kaas, noten, groente en zelfs boter....ben gek op de rooksmaak, en trouwens kun je in de Forno ook prima roken als je er de smokeeper opzet...
Hoe dan ook, ik hoop hier inspiratie op te doen en nieuwe lekkere dingen die ik kan gaan uitproberen te ontdekken !