- Berichten
- 730
Al heel lang de website niet gebruikt voor wat posts, (wel gevolgd via tapatalk)maar t moest er maar van komen:
Op de warmste dag lekker aan de gang met Pork Belly Burnt Ends, van Zeeuws scharrelvarken.
Rub van Noskos(altijd goed)naar eigen inzicht opgeleukt met oregano, tijm en citroengraspoeder.
In zipzak 32 uur in koelkast gelaten en helaas iets te kleine blokjes gemaakt.
Het was een kilo, maar volgende keer doe ik wat meer.
Mijn gewone weber klaar gemaakt voor indirect 3-2-1 en minionmethode
Helaas teveel hete kolen, dus moest al snel ingrijpen en heb helft van aanmaakkolen verwijderd.
Ik had begrepen dat 15 tot 20 hete kolen nodig zijn, nou maak er volgende keer 8 van.
Na 1,5 uur 3 x spray van appelsap er over heen. tussenpauze van 15 minuten.
Temperatuur kreeg ik redelijk onder controle, schommelde heen en weer tussen 120 en 135 graden.
Mijn I-grill van weber deed t na 15 minuten niet wegens een update/onderhoud, pffffffffff
Kan dit niet snachts gebeuren, waardeloos.
De eerste run op 2,5 uur gehouden.
Dan eraf en bestrooid met de bruine bastardsuiker en ongezouten Roomboter en honing.
EN stiekum geproefd, mmmmmmmmmmmm
De tweede run op 1,5 gedaan. Naar mijn mening waren de stukken te klein en iets droog/stevig, maar wel lekker.
Dan nog 30 minuten terug met de BBQ saus, gekozen voor zoete variant.
We zijn lekker naar strand gaan en aldaar heerlijk genoten van de heerlijke PBBE wijn etc..
Zo kwamen ze er vanaf:
Heerlijk hoor, zeker voor herhaling vatbaar.!!!!!
Op de warmste dag lekker aan de gang met Pork Belly Burnt Ends, van Zeeuws scharrelvarken.

Rub van Noskos(altijd goed)naar eigen inzicht opgeleukt met oregano, tijm en citroengraspoeder.
In zipzak 32 uur in koelkast gelaten en helaas iets te kleine blokjes gemaakt.
Het was een kilo, maar volgende keer doe ik wat meer.



Mijn gewone weber klaar gemaakt voor indirect 3-2-1 en minionmethode
Helaas teveel hete kolen, dus moest al snel ingrijpen en heb helft van aanmaakkolen verwijderd.
Ik had begrepen dat 15 tot 20 hete kolen nodig zijn, nou maak er volgende keer 8 van.

Na 1,5 uur 3 x spray van appelsap er over heen. tussenpauze van 15 minuten.
Temperatuur kreeg ik redelijk onder controle, schommelde heen en weer tussen 120 en 135 graden.
Mijn I-grill van weber deed t na 15 minuten niet wegens een update/onderhoud, pffffffffff
Kan dit niet snachts gebeuren, waardeloos.
De eerste run op 2,5 uur gehouden.
Dan eraf en bestrooid met de bruine bastardsuiker en ongezouten Roomboter en honing.
EN stiekum geproefd, mmmmmmmmmmmm


De tweede run op 1,5 gedaan. Naar mijn mening waren de stukken te klein en iets droog/stevig, maar wel lekker.
Dan nog 30 minuten terug met de BBQ saus, gekozen voor zoete variant.
We zijn lekker naar strand gaan en aldaar heerlijk genoten van de heerlijke PBBE wijn etc..


Zo kwamen ze er vanaf:
Heerlijk hoor, zeker voor herhaling vatbaar.!!!!!
