BasBQ
Beef en Steak

Ei in Bal!!

 
 
 
 
 

MarBQ

Gerijpt
Berichten
3.192
Geinspireerd door de Scotch Egg's ook iets gegaan met een ei!!

Ik heb de eitjes een dag van tevoren in de vriezer gelegd en dat werkt goed.

Hier een paar foto's,

DSC02955_zpsc451c771.jpg


DSC02956_zps33c68bb7.jpg


DSC02957_zpsb73c4066.jpg


DSC02958_zpsd87efaf4.jpg


DSC02959_zps3c778f3e.jpg


DSC02960_zps586709d9.jpg


DSC02964_zps55140eb6.jpg


??n bal gevuld met een bevroren klodder ketchup.

Let wel op dat de ballen goed dicht zijn!! (de ketchup bal was lek en gooide zijn inhoud zo op de bodem van de Q)

Al met al een lekkere lunch!!

greetz Marco
 
Ei in de vriezer? gekookt of ongekookt...

Resultaat ziet er zeker goed uit
 
Dat ziet er erg lekker uit. Hoe lang en bij welke temperatuur heb je de ballen op de Q gehad?
 
leuke variant
 
Ei rauw in de vriezer en op 170 graden tussen de 30 en 45 minuten :)
 
MarBQ zei:
Ei rauw in de vriezer en op 170 graden tussen de 30 en 45 minuten :)

En dan kun je het ei pellen? Voor het in het gehakt gaat? Wat gaaf!
 
Dominique zei:
MarBQ zei:
Ei rauw in de vriezer en op 170 graden tussen de 30 en 45 minuten :)

En dan kun je het ei pellen? Voor het in het gehakt gaat? Wat gaaf!

Ei twee tellen onder de warme kraan en je pelt hem makkelijker dan een gekookt ei!!


structor zei:
Zelf verzonnen? Hoe simpel ook ik had dat nooit verzonnen, heel gaaf!


Heb laatst het boek " Het gehaktballen kookboek " van de Belgische tv kok Wim Ballieu gekocht en daar stond deze tip in.
Hij runt Gehaktballen restaurants in Gent en Brugge en brengt de Bal naar een ander level!! :D
 
Oja, het restaurant heet Ball's & Glory!! ;)
 
Mooi staaltje van buiten de doos denken. Lekkere balletjes.
 
Goede tip Marco!
Een ei van te voren zacht koken geeft toch niet het running resultaat waar ik op hoopte. Waren de eieren mooi gelijktijdig gegaard? En....ook running wanneer je er in snijdt (kan het net niet goed op de foto zien).

Volgende keer dus de Scotch Eggs met ingevroren eitjes :D
 
Echt "running" waren ze niet maar dat is "spelen" met de temp en de tijd!! En natuurlijk hoe dik je de ballen maakt. :)
 
Bevroren eieren, tja je moet het maar bedenken....
 
Nog nooit van mijn leven een ei ingevroren, dus ??n keer moet de eerste keer zijn :)
Leuk resultaat hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan