BasBQ
Beef en Steak

Egg als buitenhaard?

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.650
Al maanden twijfel ik over de aankoop van een Egg. Mijn shortlist bestaat momenteel uit 3 fabrikanten. BGE, Primo of een Monolith.
Naast een egg willen we ook een (verplaatsbare) buitenhaard. Nu vraag ik me af of je een Egg ook als buitenhaard kan gebruiken? Is er iemand die daar ervaring mee heeft?
Wanneer die extra functionaliteit mogelijk is, komt het ei steeds dichterbij.
 
Alhoewel ik me wel eens heb staan opwarmen bij een Primo, zijn keramische bbq's niet echt geschikt als buitenhaard.
Denk dat je er beter een naast kan kopen.
 
Heb zelf een Weber haard en daar wel tevreden over. Kan je ook makkelijk doven met de deksel. Zou iig de BGE niet als haard gaan gebruiken. Denk dat je dan iig vaak het vilt moet gaan vervangen en dat het veel poetsen gaat worden.


Of deze helemaal in stijl gemaakt door BGE!  B-)

detail_522_Big_green_egg_Chimena_from_True_Gorge_Stoves.jpg


http://www.oregonedeals.com/Gorge/sunshop/index.php?l=product_detail&p=522
 
Nee, een kamado is niet geschikt als buitenhaard.

Het vuur zou je niet kunnen zien omdat deze onderin de kamado zou zijn.
De deksel kan niet ver genoeg open dus vlammen zullen het vilt op de onderrand verkolen.
Bovendien zal de warmte alleen omhoog kunnen gaan dus als effectieve verwarmingsbron kan je het wel vergeten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan