- Berichten
- 229
Al die gave draadjes hier inspireert enorm dus van de week, naast het boek Charcuterie te hebben gekocht, ook even
langs de slager gegaan voor wat zout om een stuk buikspek om te kunnen toveren tot walchers spek.
Excuus voor de ontzettende crappy foto's, bij deze beloof ik niet meer m'n telefoon te gebruiken...
Stukje buikspek besteld bij BBQuality en de ingredienten klaar gezet, althans dat dacht ik..
Tijdens het wegen kwam ik er achter dat ik te weinig kip kruiden had gehaald, shit..
Het vlees was ook al ontdooid dus maar besloten het in 2 stukken te verdelen, 1 stuk walchers gilde en 1 stuk experimentje.
walchers stuk ~860 gram (Ontzwoerd):
4 gram colorozozout
5 eetlepels ketjap
2 eetlepels water
1 theelepel worcester
30 gram kip pikant kruiden
Experiment stuk ~830 gram(Ontzwoerd):
4 gram colorozout
40 gram ketjap
15 gram keukenzout
15 gram peper
10 gram knoflookpoeder
5 gram paprika poeder
Geen idee of het wat wordt.... T rook in ieder geval prima dus we gaan het merken.
Beide stukjes in een zak en nu maar ontspannen in de koelkast tot zaterdag, dan mogen ze in de smoker samen met een
goeie 3 kilo ribs B-).
Ik hoop dat ik de verhoudingen enzo goed heb gedaan, zo niet dan hoor ik het zeer graag!
Bedankt voor het kijken.
- Tim
langs de slager gegaan voor wat zout om een stuk buikspek om te kunnen toveren tot walchers spek.
Excuus voor de ontzettende crappy foto's, bij deze beloof ik niet meer m'n telefoon te gebruiken...

Stukje buikspek besteld bij BBQuality en de ingredienten klaar gezet, althans dat dacht ik..
Tijdens het wegen kwam ik er achter dat ik te weinig kip kruiden had gehaald, shit..
Het vlees was ook al ontdooid dus maar besloten het in 2 stukken te verdelen, 1 stuk walchers gilde en 1 stuk experimentje.

walchers stuk ~860 gram (Ontzwoerd):
4 gram colorozozout
5 eetlepels ketjap
2 eetlepels water
1 theelepel worcester
30 gram kip pikant kruiden
Experiment stuk ~830 gram(Ontzwoerd):
4 gram colorozout
40 gram ketjap
15 gram keukenzout
15 gram peper
10 gram knoflookpoeder
5 gram paprika poeder
Geen idee of het wat wordt.... T rook in ieder geval prima dus we gaan het merken.

Beide stukjes in een zak en nu maar ontspannen in de koelkast tot zaterdag, dan mogen ze in de smoker samen met een
goeie 3 kilo ribs B-).
Ik hoop dat ik de verhoudingen enzo goed heb gedaan, zo niet dan hoor ik het zeer graag!
Bedankt voor het kijken.
- Tim